Dobrodošli na konferenciju koja predstavlja jedinstvenu priliku za razmjenu ideja i istraživanje najnovijih trendova u području javnih nabavki u zdravstvu!

Termin održavanja: 14.-15.12.2023.

Mjesto održavanja: Marea Hotel & Spa, Neum

Konferencija Javne nabavke u zdravstvu pruža sveobuhvatnu analizu ključnih aspekata javnih nabavki u tom specifičnom području.
Nemojte propustiti ovu priliku za učenje, umrežavanje i dijeljenje znanja te osigurajte svježe perspektive i inspiraciju za svoje poslovanje.

Opis konferencije:

Konferencija Javne nabavke u zdravstvu pruža sveobuhvatnu analizu ključnih aspekata javnih nabavki u tom specifičnom području.
Kroz interaktivne panele, istražit ćemo strategije i politike nabavki, raspravljati o prednostima i nedostacima centralizirane i decentralizirane nabavke lijekova te istražiti najprikladnije procedure za nabavku lijekova i medicinskih uređaja.
Fokus će biti na rješavanju izazova žalbenih postupaka te na problemima i rješenjima u nabavci inovativnih lijekova. Iskusni stručnjaci iz kliničkih centara podijelit će svoja iskustva, istražujući kliničke studije kao kriterij za odabir ponuđača te pružajući uvide u nabavke od strane ponuđača, proizvođača i distributera.

Ciljevi konferencije:

 • Analiza strategija – Proučavanje različitih strategija i politika javnih nabavki u zdravstvu te identifikacija najefikasnijih pristupa.
 • Centralizacija vs. Decentralizacija – Evaluacija prednosti i nedostataka centralizirane i decentralizirane nabavke lijekova putem regionalnih iskustava.
 • Optimizacija procedura – Identifikacija najprikladnijih procedura za nabavku lijekova i medicinskih uređaja, uz rješavanje problema u žalbenim postupcima.
 • Inovativne nabavke – Razmatranje izazova nabavke inovativnih lijekova, usmjeravanje na zadovoljenje potreba stanovništva i pacijenata, prevladavanje zakonskih prepreka uz učenje iz rješenja u susjednim zemljama.
 • Iskustva Kliničkih Centara – Analiza procedura javnih nabavki iz perspektive kliničkih centara, fokus na kliničkim studijama kao ključnom kriteriju za izbor ponuđača, te istraživanje iskustava u nabavkama od strane ponuđača, proizvođača i distributera.

Kome je konferencija namijenjena?

Konferencija Javne nabavke u zdravstvu namijenjena je širokom spektru profesionalaca i stručnjaka uključenih u zdravstvenu i farmaceutsku industriju. To uključuje:

 • Predstavnike vlada i javne uprave – Osobe odgovorne za formuliranje politika i strategija javnih nabavki u zdravstvu.
 • Zdravstvene službenike – Liječnike, medicinske sestre, farmaceute i druge zdravstvene radnike koji se bave nabavkom lijekova i medicinskih uređaja.
 • Farmaceutske kompanije – Predstavnike farmaceutskih tvrtki koji sudjeluju u procesu javnih nabavki i pružaju inovativne proizvode.
 • Pravne stručnjake – Advokate i pravne stručnjake koji se bave pravnim aspektima javnih nabavki u zdravstvenom sektoru.
 • Akademske zajednice – Profesore, istraživače i studente koji proučavaju javne nabavke, farmaciju i zdravstvenu politiku.
 • Distributere i proizvođače medicinskih uređaja – Osobe iz tvrtki koje se bave distribucijom i proizvodnjom medicinskih uređaja koji su uključeni u javne nabavke.
 • Zdravstvene nastavnike i edukatore – Osobe koje educiraju zdravstvene radnike o najnovijim proizvodima i praksama u industriji.

Konferencija pruža platformu za razmjenu znanja, iskustava i najboljih praksi između različitih dionika u industriji, doprinoseći unaprjeđenju procesa javnih nabavki inovativnih lijekova i medicinskih uređaja.

Nemojte propustiti ovu priliku za učenje, umrežavanje i dijeljenje znanja te osigurajte svježe perspektive i inspiraciju za svoje poslovanje!

Agenda

ČETVRTAK 14.12.2023.

10:00-10:30

Registracija učesnika

10:30-10:40

Uvodno obraćanje organizatora

10:45-11:45

Panel I: Strategija i politika javnih nabavki u zdravstvu

11:45-12:00

Diskusija

12:30-13:30

Ručak

13:30-15:00

Panel II: Centralizacija i decentralizacija javnih nabavki lijekova i medicinskih uređaja, prednosti i nedostatci centralizovane nabavke lijekova

15:00-15:30

Diskusija

15:30-15:45

Zatvaranje prvog dana konferencije

PETAK 15.12.2023.

9:00-9:15

Registracija učesnika

9:15-10:15

Panel IIINajprimjerenije procedure za nabavku lijekova i medicinskih uređaja i upravljanje ugovorima u zdravstvu, problematika žalbenog postupka

10:15-10:30

Diskusija

10:30-10:45

Kafe pauza

10:45-12:15

Panel IV:  Nabavke inovativnih lijekova, problematika nabavke, zadovoljavanje potrebe zdravstvene zaštite stanovništva, potrebe pacijenata, zakonske prepreke, rješenja u susjednim zemljama

12:15-13:15

Panel V:  Iskustva kliničkih centara u procedurama javnih nabavki, kliničke studije kao podkriterijum za izbor najpovoljnijih ponuđača, iskustva u nabavkama od strane ponuđača (PROIZVOĐAČA I DISTRIBUTERA)

13:15-13:30

Diskusija i završne riječi

13:30

Ručak

KOTIZACIJA:

Cijena kotizacije iznosi 349 KM + PDV.

U cijenu kotizacije uključeno:

 • sudjelovanje i pristup svim panelima tijekom konferencije
 • dostupnost službenih materijala, uključujući priručnike, prezentacije i druge relevantne dokumente
 • prilika za umrežavanje i povezivanje sa stručnjacima iz industrije
 • piće osvježenja za vrijeme kafe pauze
 • slatko-slani kutak za vrijeme pauze

REZERVACIJA SMJEŠTAJA:

Rezervacija smještaja za učesnike omogućena je na atraktivnoj lokaciji u Neumu u hotelu Marea ****.
Ono što krasi hotel Marea je između ostalog, zapanjujući pogled na more, moderno opremljene sobe koje pružaju udobnost te opuštajuća atmosfera idealna za odmor ili pak za poslovne sastanke. Hotel nudi moderno opremljene konferencijske dvorane za poslovne događaje i za učenje.
Hotel Marea Neum predstavlja savršenu kombinaciju luksuza, prirode i poslovnih mogućnosti.

Cijena na bazi punog pansiona (noćenje, doručak, ručak i večera):

 • jednokrevetna soba (po danu): 185 KM
 • dvokrevetna soba (po danu): 220 KM

U cijenu smještaja je uključen PDV.

PRIJAVA:

Prijava se vrši popunjavanjem obrasca u nastavku.

Napomene:

 • Plaćanje možete izvršiti na osnovu predračuna ili po računu nakon izvršene usluge (vrijedi samo za budžetske korisnike ili postojeće
  partnere Naklade MATE).
 • Nakon zaprimljene prijave, izvršit ćemo rezervaciju smještaja u hotelu Marea i poslati Vam predračun za kotizaciju te predračun za smještaj
 • Navedene cijene smještaja vrijede za učesnike koji izvrše rezervaciju smještaja putem Naklade MATE.

Kontakt podatci:

Naklada MATE d.o.o.

Mob1: +387 63 044 236
Mob2: +387 63 472 847
Tel: +387 36 884 294
Fax: +387 36 885 057

naklada.mate@infoneum.com
naklada-mate@naklada-mate.ba

Tina Ujevića bb
88390 Neum

www.naklada-mate.ba

Kompletan program konferencije možete preuzeti OVDJE!

Quick Navigation
×
×

Cart