ANESTEZIOLOGIJA U DENTALNOJ MEDICINI

71.00KM

Jasminka Peršec i suradnici

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

Tijekom posljednjih godina prisutnost anesteziologije u dentalnoj medicini eksponencijalno raste usporedno s razvojem novih tehnologija i mogućnostima koje značajno povećavaju broj medicinski složenih stomatoloških zahvata.
Iako se još uvijek većina dentalnih zahvata može izvesti uz primjenu lokalnih anestetika, sve se češće izvode zahvati u svjesnoj sedaciji, a prema potrebi i opsežnosti zahvata i u dubokoj sedaciji i općoj anesteziologiji. Danas opća anestezija u dentalnoj medicini ima svoje indikacije i od strane bolesnika i od strane struke.

Kroz dvanaest poglavlja udžbenik obuhvaća sva važna područja: od perioperacijske pripreme i pregleda bolesnika, farmakologije anestetika, opće i lokalne anestezije, sedacije, hitnih stanja u dentalnoj medicini, kardiopulmonarne reanimacije, koagulacijskih poremećaja, liječenja akutne i kronične boli te antimikrobne terapije.

Udžbenik služi studentima dodiplomske i poslijediplomske nastave studija dentalne medicine kao nastavni materijal za lakše usvajanje znanja iz anesteziologije primjenjive za područje dentalne medicine.

Tvrdi uvez, 238 str

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “ANESTEZIOLOGIJA U DENTALNOJ MEDICINI”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart