BALANCED SCORECARD s primjerima u Excelu

50.00KM

Autor/i: V. Belak, Dž. Kulović, E. Mekić
ISBN: 9789926403393
Izdavač: Agencija Perfecta
Godina: 2021.
Opće informacije: Meki uvez, 160 str., 17 x 24 cm
Jezik: Hrvatski jezik

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

Malo je alata koji su toliko zanimljivi menadžerima kao što je to Balanced Scorecard. Njegova pojava na menadžerskom nebu, proglašena za jednu od najvećih inovacija menadžmenta dvadesetog stoljeća, postavila je temelje sasvim drugačijeg načina promišljanja uspješnosti preduzeća. Nedovoljna upotreba ovog alata na našim prostorima motivirala je autore da ponude poslovnom svijetu ovaj kratki vodič za praktičnu primjenu Balanced Scorecarda.

Ova knjiga je svojevrsna mentalna gimnastika. Bez Excela bilo bi nemoguće napisati knjigu ovakvog sadržaja koja je zahvaljujući upotrebi ovog softverskog programa dobila svoju praktičnu dimenziju.

Nadalje, knjiga na jasan i razumljiv način čitaocu približava teorijsku i praktičnu primjenu Balanced Scorecarda na primjeru poduzeća Dobrić d.d. koje ostvaruje značajne poslovne rezultate. Posebnost ove knjige je obrada analize i mjerenja poslovne uspješnosti pomoću Balanced Scorecard alata za procjenu performansi. Iako je Balanced Scorecard opisan na desetine hiljada stranica, u dostupnoj literaturi se vrlo rijetko obrađuje dio koji problematizira ocjenjivanje uspješnosti primjene strategije poduzeća.

Ovaj alat mjerenja poslovne uspješnosti sadržava, osim financijskih, listu nefinancijskih pokazatelja uspješnosti jer bi oni trebali otkriti kakvi će se rezultati vjerovatno pojaviti za nekoliko godina.

Kratki sadržaj:

  1. Slijedite li principe strateški fokusirane organizacije
  2. Šta je Balanced Scorecard
  3. Kako da uvedete Balanced Scorecard
  4. Balanced: kako da uspostavite ravnotežu
  5. Scorecard: kako da ocjenite postignuće
  6. Postoji li programski paket koji podržava Balanced Scorecard

Otiđite korak dalje u vođenju vašeg poslovanja uz ovaj praktični vodič koji će vam pomoći implementirati Balanced Scorecard na način koji će transformirati vašu organizaciju.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “BALANCED SCORECARD s primjerima u Excelu”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart