Dobrodošli u online trgovinu "Naklade Mate"!

BRUCELOZA

65.00KM

Cvetnić

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

Bruceloza se ubraja u najopasnije i najraširenije bolesti koje se prenose sa životinja na ljude. Čovjek se inficira u dodiru sa sekretima i ekskretima bolesnih životinja kroz ozljede kože i sluznica, udisanjem i uzimanjem hrane. Najčešće se inficira vrstom B. melitensis, rjeđe B. abortus i B. sius, malokad vrstom B. canis. Brucelozu u čovjeka mogu uzrokovati i vrste izdvojene iz morskih sisavaca B. ceti i B. pinnipedialis.

Mnoge spoznaje o brucelozi promijenile su se posljednjih godina, otkrivene su i identificirane nove vrste u rodu Brucella.

U ovoj je knjizi opisana povijest, etiologija, patogeneza, imunologija i molekularna tipizacija uzročnika bruceloze. Opsežno su opisane infekcije vrstama iz roda Brucella, zatim bruceloza u divljih životinja, ljudi i dijagnostika bruceloze. Knjiga je podijeljena u deset poglavlja, sadržava 96 slika i 28 tablica i 573 referencije.

Knjiga je namijenjena široj čitalačkoj publici, a osim studenata veterine i medicine, može poslužiti kao dodatna literatura na poslijediplomskim studijima te specijalizantima iz zaraznih bolesti, infektolozima, mkrobiolozima i biolozima.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “BRUCELOZA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart