-30%

BUMERANG

Original price was: 43.00KM.Current price is: 30.00KM.

M. Lewis

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

Tsunami jeftinih kredita koji se zavrtio Zemljom između 2002. i 2008. godine bio je zapravo mnogo više od običnog financijskog fenomena: bio je poput iskušenja, nudeći čitavim društvima mogućnost da otkriju sve aspekte svojeg pravog karaktera. Grci su željeli pretvoriti svoju zemlju u pinjatu napunjenu novcem i dopustiti što većoj masi ljudi da udara po njoj. Nijemci su željeli biti čak i više njemački; Irci su željeli prestati biti Irci.

Zaštitni znak najprodavanije knjige Michaela Lewisa jest ispričati važnu i složenu priču kroz pretjerano velike likove i toliko nevjerojatno čudne da biste mogli pomisliti da su izmišljeni. (Bili biste u krivu.) Na ovim stranicama upoznajemo genijalnoga monaha koji je shvatio kako izigrati grčki kapitalizam kako bi spasio svoj manastir u propasti; ribolovca na bakalare koji nakon trodnevne obuke postaje trgovac valutama u jednoj islandskoj banci; i irskog graditelja nekretnina toliko ogorčenog na propast svojeg poslovanja da prevali cijelu zemlju kako bi napao irski parlament sa svojom građevinskom opremom.

Istraživanje Michaela Lewisa o balonima izvan naše obale je briljantno, te toliko tragikomično da vodi američkog čitatelja do ugodnog samozadovoljstva: Oh, ti ludi stranci. No, kada se Lewis nemilosrdno osvrne na Kaliforniju i Washington, vidimo da se priča kritički veže s humorom, i razumijemo odbrojavanje koje očekuje i najveću i najpohlepniju dužničku naciju.

„Michael Lewis posjeduje rijetku sposobnost pripovjedača da bilo koji predmet učini ujedno i lucidnim i uvjerljivim… Oštra priča koja ostavlja čitatelja s brutalnim shvaćanjem fiskalnog nemara koji leži u pozadini današnjih novinskih naslova.”
Michiko Kakutani, New York Times

„Što su složenija vremena, više su ključni oni koji demistificiraju. Ovo je zaista složeno doba. Zato odajmo priznanje simpatičnom, vječnom geniju Michaelu Lewisu: onome koji je objasnio stvari.”
Kyle Smith, Forbes

„Lewisov rijedak dar kao vodiča kroz svijet zamjena za kreditne rizike i inozemnih dugova ne proizlazi samo iz njegovog dubokog razumijevanja kako financijski sustav djeluje… već i iz njegovog umijeća vrsnog pripovjedača, njegove sposobnosti da prepriča veću priču kroz fascinantne ljudske priče o pohlepi, pretjerivanju i samoobmani.”
Chuck Leddy, Boston Globe


Kratki sadržaj:

Wall Street u tundri
Izmislili su matematiku
Irski izvorni grijeh
Tajni životi nijemaca
Preteški da bi mogli letjeti


Michael Lewis
autor je najprodavanijih izdanja knjiga Poker lažljivaca, Moneyball, The Blind  Side i The Big Short. Živi u Berkeleyju u Kaliforniji sa svojom suprugom i troje djece.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “BUMERANG”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart