CONTROLLING

97.00KM

Autor/i:   Slavko S. Simić
ISBN: 978-9995-726-6-2
Izdavač: Centar za unapređenje korporativnog upravljanja
Godina: 2016.
Opće informacije: Meki uvez, 330 str. , 17,0 cm x 24,0 cm
Jezik: BHS jezik

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

Suvremeno poslovanje 21. stoljeća postavlja pred poduzeća izazove sve veće vanjske i unutarnje kompleksnosti. U ovakvim dinamičnim uvjetima, ključni faktori uspjeha postaju predviđanje budućnosti, brza odlučnost i efikasno provođenje donesenih odluka. Za ovladavanje tim izazovima, nužna je upotreba alata poput Controlling-a.

Knjiga “Controlling” predstavlja rezultat dugogodišnjeg istraživanja i praktičnog iskustva autora u području Controlling-a. Kroz osam obuhvatnih poglavlja, ova knjiga nudi sistematičan pregled različitih aspekata Controlling-a:

  1. Uvodna razmatranja: Analiziramo utjecajne razloge za uvođenje i primjenu Controlling-a u poduzeću.
  2. Nastanak i potreba za Controlling-om: Prikazujemo povijesni razvoj Controlling-a, njegove faze te generacijski razvoj.
  3. Controlling u svijetu: Prikazujemo primjenu Controlling-a u američkim, europskim i, prvi put, bosanskohercegovačkim poduzećima.
  4. Koncepcije Controlling-a u poduzeću: Razmatramo četiri najčešće primjenjene koncepcije Controlling-a.
  5. Funkcija i instrumenti Controlling-a u poduzeću: Detaljno obrađujemo funkciju Controlling-a, odnose između controller-a i menadžera, kao i najčešće korištene instrumente.
  6. Balanced Scorecard: Predstavljamo Balanced Scorecard kao ključni instrument strategijskog Controlling-a.
  7. Liderstvo i menadžment znanja u organizaciji: Analiziramo utjecaj Controlling-a na menadžment znanja i razvoj poslovnih funkcija.
  8. Institucionalno oblikovanje funkcije Controlling-a: Prikazujemo utjecajne veličine na organizaciju i institucionalizaciju Controlling-a.

Ova knjiga je namijenjena praktičarima Controlling-a, preduzetnicima, vlasnicima i menadžerima, ali i studentima osnovnih, postdiplomskih i doktorskih studija. Bez obzira jeste li na početku svog akademskog putovanja ili tražite proširenje svojih znanja, “Controlling” je nezaobilazno štivo za sve koji žele dublje razumijevanje i primjenu Controlling-a u suvremenom poslovanju.

 

Otkrijte tajne uspjeha u suvremenom poslovanju s našom knjigom “Controlling” koja pruža praktične savjete i strategije za efikasno upravljanje kompleksnošću današnjeg tržišta. Postanite vodeći stručnjak u svom području s znanjem koje će vas izdvojiti iz mase i osigurati konkurentnu prednost!

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “CONTROLLING”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart