Dobrodošli u online trgovinu "Naklade Mate"!

DIGITALNA TRANSFORMACIJA

91.00KM

B.M. Marković, S.S. Simić

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

Metodološki okvir za sprovođenje projekata i inicijativa digitalne transformacije

 

Ako promatramo ukupan privredni i poslovni ambijent u kojem moderne kompanije posluju, vidljivo je da je pored stalnih i neprestanih promjena u poslovanju kompanija, jedna od bitnih karakteristika modernog poslovanja i činjenica da se danas, brže nego ikada ranije mijenja i kontekst u kojem se poslovanje izvodi.

Kao i uvijek tokom civilizacijskog razvoja, ljudsko društvo , nakon što doživi tehnološku primjenu, teži da se uskladi s njom i ostvari novi kontekst u kojem je potpuno moguće iskoristiti sve prednosti nove tehnologije.

U ovoj knjizi se kroz prikaz metodološkog okvira i inicijativa u samom procesu digitalne transformacije poslovanja kompanija, daju smjernice za njihovo uspješno digitaliziranje. Dakle, knjiga obrađuje metodološki okvir, inicijative za proces digitalizacije poslovanja kao i najbolje svjetske prakse pod kojima će se odvijati proces uspješne digitalizacije poslovanja na jedinstvenom digitalnom tržištu.

Obzirom na široku primjenjivost, vjerujemo da će knjiga naći svoje praktično mjesto u primjeni kod privatnih i javnih kompanija kao i kod javnih institucija. Posebno će biti od koristi rukovodiocima onih privatnih i javnih kompanija koje posluju na veoma “oštrom” međunarodnom digitalnom tržištu i moraju svoje poslovanje prilagoditi suvremenim procesima i trendovima, poput digitalne transformacije poslovanja.

 

Kratki sadržaj:

  1. Uvod
  2. Digitalna transformacija
  3. Konceptualni modeli prema kojima se odvijaju procesi digitalne transformacije
  4. Metodologije primjenjivane u okviru projekata i inicijativa digitalne transformacije
  5. Digitalna transformacija – korisničko iskustvo
  6. Digitalna transformacija i novi poslovni modeli
  7. Digitalna transformacija i poslovna infrastruktura organizacije
  8. Razvoj novih poslovnih ideja i proizvoda
  9. Digitalna transformacija u pojedinim sektorima i kompanijama
  10. Digitalna transformacija – kontekstualni okvir

 

O autorima:

Slavko Simić, vodeći je stručnjak i predavač u okviru područja Controlling-a, digitalne transformacije poslovanja i međunarodnih ISO/IEC standarda u BiH. Preko 20 godina radi kao profesionalni konsultant i trener iz oblasti poslovnog i finansijskog upravljanja, controlling-a i upravljanja sistemom kvaliteta. Sertifikovani je eksterni auditor za QMS, EMS, OH&S, ISMS, CE označavanje proizvoda i GDPR.

Branko Marković je vodeći stručnjak iz oblasti digitalne transformacije te standardizacije i pravne regulacije poslovanja ICT sektora. Bavi se pitanjima zaštite prava na privatnost, intelektualne svojine u digitalnom kontekstu, etičkim pitanjima primene veštačke inteligencije u automatizovanim bezbednosnim sistemima, te oblasti regulacije, zaštite i upravljanja ličnim podacima u Bosni i Hercegovini.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “DIGITALNA TRANSFORMACIJA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart