-26%

DOBA ODGOVORNOSTI

Original price was: 54.00KM.Current price is: 40.00KM.

Autor/i: Bartol Letica
ISBN: 978-953-246-118-3
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 2011.
Opće informacije: Meki uvez, 348 str., 16,5 cm x 23,5 cm
Jezik: Hrvatski jezik

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

KORPORACIJSKA DRUŠTVENA ODGOVORNOST U VRIJEME SVJETSKE FINANCIJSKE KRIZE

Svjetska recesija koju još zovemo i Velikom recesijom, europska dužnička kriza i hrvatsko „dužničko ropstvo“, svatko na svoj način, posljedica su različitih oblika osobne i kolektivne društvene neodgovornosti: državnika, političara, financijskih stručnjaka, burzovnih špekulanata, bankara, poduzetnika, menadžera, vođa i „nadzornika“ velikih multinacionalnih korporacija, novinara, ali i građana sklonih životu na dug i kredit.

Dr. Bartol Letica, priznati međunarodni ekspert za tematiku korporacijske (poslovne) društvene odgovornosti i visoki dužnosnik Svjetske banke, u knjizi „Doba odgovornosti“ iznosi rezultate višegodišnjih praćenja iz prve ruke te istraživanja i analiza tijeka, korijena,  uzroka i posljedica prvih velikih kriza i recesija 21. stoljeća. Autor u knjizi daje detaljni pregled korporacijskih, javnih i poslovnih politika usmjerenih očuvanju i promicanju korporacijske odgovornosti u Ujedinjenim narodima, Europskoj uniji, Sjedinjenim Američkim Državama i Hrvatskoj.

Iako je knjiga „Doba odgovornosti“ nastala kao rezultat višegodišnjih autorovih znanstvenih istraživanja, napisana je jasnim, lako razumljivim i zanimljivim jezikom te može poslužiti kao priručnik ili kao udžbenik na kolegijima i radionicama na kojima se proučava i podučava korporacijska društvena odgovornost. Knjiga može biti i praktični vodič za članove nadzornih odbora, predsjednike i članove uprava u tvrtkama u javnom, mješovitom i privatnom vlasništvu.

 

Kratki sadržaj:

Uvod
Teorije o korporacijskoj društvenoj odgovornosti
Korporacijska društvena odgovornosti i sustav Ujedinjenih naroda
Korporacijska društvena odgovornosti i Europska unija
Korporacijska društvena odgovornost i Sjedinjene američke države
Komparativna analiza KDO-a: Ujedinjeni narodi, Europska unija i Sjedinjene američke države

 

O autoru:

Bartol Letica je rođen 15. studenog 1976. godine u Zagrebu gdje je završio osnovnu školu i klasičnu gimnaziju. Od 1996. do 2000. studirao je na sveučilištu Yale u New Havenu, u SAD-u, gdje je stekao akademski stupanj B.A. iz političkih znanosti i međunarodnih odnosa. Od 2004. do 2006. pohađao je postdiplomski studij na Fletcher School of Law and Diplomacy, Tufts University u Medfordu, SAD, gdje je postigao znanstveni stupanj magistra prava i diplomacije. Doktorat znanosti stekao je 2010. na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od rujna 2001. do srpnja 2004. bio je zaposlen kao komercijalni specijalist u zagrebačkom uredu američkog Ministarstva trgovine; od rujna 2004. do svibnja 2006. radio je kao asistent na Katedri za međunarodne odnose na Tufts University, Medford, SAD. Od listopada 2006. do rujna 2007. radio je kao konzultant na ekonomsko-razvojnim projektima Svjetske banke u odjelima za Bliski istok i sjevernu Afriku, Europu i centralnu Aziju i istočnu Aziju i Pacifik u Washingtonu. Od rujna 2007. do srpnja 2009. radio je kao strateg u odjelu za investicijsku klimu Međunarodne financijske korporacije (IFC) Svjetske banke. Trenutno je na položaju savjetnika i predstojnika ureda potpredsjednice IFC-a za savjetodavne usluge. Uže područje njegova stručnog, istraživačkog i znanstvenog rada su Europska unija i europske institucije, međunarodni ekonomski odnosi, globalne međunarodne organizacije i investicijska klima, s težištem na korporacijskoj društvenoj odgovornosti.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “DOBA ODGOVORNOSTI”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart