-31%

EKONOMIKA INOVACIJA

Original price was: 65.00KM.Current price is: 45.00KM.

Autor/i: Robert D. Atkinson, Stephen J. Ezell
ISBN: 978-953-246-221-0
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 2014.
Opće informacije: Meki uvez, 460 str., 15,0 cm x 22,0 cm
Jezik: Hrvatski jezik

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

“Ekonomika inovacija” je poticajno djelo koje donosi dubok uvid u izazove s kojima se Sjedinjene Države suočavaju u globalnoj utrci za ekonomskom prednošću. Autore, Roba Atkinsona i Stephena Ezella, prepoznaje se kao vrhunske ekonomske mislioce koji se bave ključnim pitanjima vezanim uz inovacije, te donose hitan poziv na buđenje u svjetlu promjena koje brzo preoblikuju globalnu ekonomiju.

U knjizi se ističe da inovacije postaju ključna determinanta ekonomske prednosti, a nacije koje ozbiljno pristupaju inovacijama imaju veće šanse za uspjeh u dugoročnom razvoju. Posebno je naglašena važnost usmjeravanja potpore inovacijama od laboratorija i učionica do tvorničkih pogona i globalnih tržišta. Autori izražavaju zabrinutost zbog nedostatka suvisle ekonomske politike u Sjedinjenim Državama, upozoravajući da bi taj nedostatak mogao dovesti do gubitka globalne inovacijske prednosti, čime bi se postavilo pitanje budućnosti “američkog stoljeća”.

Knjiga razmatra utjecaj slabe inovacijske ekonomije na Veliku recesiju i oporavak zemlje te ističe potrebu za temeljitim promjenama u ekonomskoj politici kako bi se ponovno uspostavila globalna inovacijska prednost. Autori analiziraju pristupe drugih zemalja, kako razvijenih tako i u razvoju, te predstavljaju pragmatičan plan politike i autokartu koja bi trebala voditi Ameriku ka ponovnom uspostavljanju globalne inovacijske prednosti do 2020. godine.

Ukratko, knjiga “Ekonomika inovacija” pruža sveobuhvatan vodič kroz svijet inovacija, objašnjavajući utjecaj inovacija na ekonomski napredak. Kroz analizu uzroka ekonomske krize i propitivanje trenutačne politike, autori postavljaju temelje za budući razvoj inovativnog društva. Preporuka za čitanje dolazi i od stručnjaka iz industrije poput tehničkog direktora korporacije Intel, naglašavajući važnost ovog djela za sve one koji žele razumjeti suvremene izazove inovacija u globalnoj ekonomiji.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “EKONOMIKA INOVACIJA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart