-20%

EKONOMIKA ZA MENADŽERE

Original price was: 139.00KM.Current price is: 111.00KM.

Autor/i: Dominick Salvatore
ISBN: 978-953-246-414-6
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 2022.
Opće informacije: Integralni uvez, 720 str., 20,7 cm x 25,1 cm
Jezik: Hrvatski jezik

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

EKONOMIKA ZA MENADŽERE

NAČELA I PRIMJENE U SVJETSKOJ PRAKSI

 

8. međunarodno izdanje

 

Odražavajući izrazito globaliziranu prirodu ukusa, proizvodnje, tržišta rada i financijskih tržišta u današnjem svijetu, Ekonomika za menadžere: Načela i primjene širom svijeta, međunarodno osmo izdanje, predstavlja teoriju poduzeća kao poveznicu za ispitivanje procesa donošenja menadžerskih odluka.

Kao i u prijašnjim izdanjima, knjiga nastoji uravnotežiti koncepte, primjene i pe­dagogiju. Posredstvom jasnih i sažetih objašnjenja i ilustracija, ona istražuje već dobro oprobane, kao i mnoge nove i uzbudljive teme u ekonomici za menadžere (kao što su organizacija tvrtki, poslovna etika, evolucija kreativne tvrtke, Porterov strateški okvir, elektronička trgovina, ekonomika informacija i upravljanje rizikom), da bi potom prika­zala kako se poduzeća doista ponašaju, uz pomoć 97 stvarnih studija slučaja, deset kućica s tekstom o Ekonomici za menadžere u praksi, kao i jedanaest integrativnih slučajeva.

Integrirane studije slučajeva obimne su i osmišljene tako da ih predavači sami mogu zadati. Budući da je ekonomika za menadžere po svojoj prirodi primijenjeno područje, ovakva mogućnost itekako je korisna. Studije slučajeva, nasuprot tome, kratka su, poticajna, a katkad i iznenađujuća uprizorenja kako se pro­učavane teorije mogu primijeniti u praksi. Fleksibilna, modularna organizacija knjigu čini pogodnom kako za dugotrajne, tako i za skraćene ko­legije ekonomike za menadžere.

Novo u ovom izdanju:

  • Novi okviri „Ekonomika za menadžere na djelu” naglašavaju proces donošenja odluka u poduzeću u stvarnim životnim situacijama
  • Ažurirane i potpuno nove studije slučaja
  • Prošireni prikaz alata za donošenje odluka, uključujući aplikacije za proračunske tablice popularne među studentima, s novim prilozima i problemima temeljenim na proračunskim tablicama
  • Ažurirana poglavlja, posebno Poglavlje 7, „Teorija i procjena troškova” i Poglavlje 9, „Oligopol i arhitektura tvrtke”

O autoru:

Dominick Salvatore redoviti je profesor ekonomike i poslovnog upravljanja na Sveučilištu Fordham i ravnatelj Globalnog ekonomskog instituta. Počasni profesor na Šangajskom sveučilištu za financije, Sveučilištu Hunan, Sveučilištu Pretoria, i LUM-u (Slobodno sveučilište Mediterana). Savjetnik je Instituta za ekonomsku politiku (EPI) u Washingtonu, Svjetskoj banci, Međunarodnom monetarnom fondu, Ujedinjenim naro­dima, različitim središnjim bankama te brojnim globalnim bankama i korporacijama.

Autor je, koautor ili urednik 54 knjige, koje uključuju Inovaciju i rast u Sjedinjenim Državama i svjetskoj ekonomiji (Elsevier, 2014.); Od G7 prema G20 (Elsevier, 2013.); Sjedinjene Države i Kina u svjetskoj ekonomiji (Elsevier, 2012.); Produktivnost, gospodar­ski rast i plaće u Sjedinjenim Državama (Elsevier, 2008.); Preraspodjela dohotka (Oxford University Press, 2006.); Uvod u međunarodnu ekonomiku (Wiley, 3. izdanje, 2012.); Međunarodna ekonomika (Wiley, 11. izdanje, 2013.); Mikroekonomska teorija i primjene (Oxford, 5. izdanje, 2009.); Rasprava o dolarizaciji (Oxford, 2003.); Protekcionizam i svjetsko blagostanje (Cambridge, 1993.); i Japanski konkurentski izazov i odgovor SAD-a (EPI, 1990.). Surađuje na uređivanju Journal of Policy Modelling, a u prošlosti je također surađivao na uređivanju i Open Economies Review The American Economist. Njegova istraživanja objavljena su u više od 100 radova u vodećim poslovnim i ekonomskim časo­pisima te je često bio gost na brojnim američkim i međunarodnim konferencijama.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “EKONOMIKA ZA MENADŽERE”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart