-26%

EVENT MANAGEMENT

Original price was: 54.00KM.Current price is: 40.00KM.

Autor/i: Lin van der Vagen, Brenda R. Karlos
ISBN: 978-86-80666-19-8
Izdavač: iLearn d.o.o.
Godina: 2023.
Opće informacije: Meki uvez, 326 str., 15,0 cm x 23,0 cm
Jezik: Srpski jezik

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

“Event management: Upravljanje događanjima”, neizostavni resurs za sve koji žele biti uključeni u dinamični svijet organizacije događaja. Bez obzira jeste li profesionalac ili tek ulazite u ovu industriju, ova knjiga će vas voditi kroz sve ključne koncepte, vještine i prakse koje su potrebne za uspješno vođenje događaja, bilo da se radi o turističkim, kulturnim, poslovnim ili sportskim okruženjima.

“Event management: Upravljanje događanjima” je sveobuhvatan vodič koji istražuje svaki aspekt organizacije događaja, pružajući čitateljima detaljan uvid u procese, izazove i strategije koje se primjenjuju u industriji event menadžmenta. Autori ove knjige, stručnjaci iz područja event managementa, napisali su je s ciljem da čitatelje opskrbe svim potrebnim znanjem i alatima kako bi uspješno planirali, organizirali i provodili događaje najrazličitijih vrsta i veličina.

Ova knjiga je namenjena svakome koga zanima rastuća djelatnost upravljanja događanjima – event management-a. Upravljanje događanjima se značajno razlikuje od uobičajenog poslovnog upravljanja. Većina menadžera može sebi dopustiti greške i da na njima uči. Uspješni organizatori događanja shvaćaju da su za planiranje ovih skupih i često jedinstvenih događanja potrebna posebna umijeća.

Poslovni projekti i razvoj novih proizvoda sada kulminiraju događanjima, a njima se smatraju i poslovni sastanci na visokom nivou, seminari, konferencije i izložbe. Naravno, svake godine se održavaju i hiljade festivala i još veći broj vjenčanja, zabava, proslava i sportskih događanja, za čiju organizaciju su potrebni stručnjaci.

Ova knjiga će vas naučiti kako dizajnirati, planirati, pozicionirati i održati događanje. Naučit ćete kako upravljati zaposlenima i problemima koji su povezani s njima, i kako postići sigurnost svih uključenih lica. Također ćete saznati sve što je potrebno da znate o zakonskim odredbama, upravljanju rizikom, financijskoj kontroli i kako ocijeniti uspjeh događanja koja ste organizirali.

Sadržaj knjige:

 • Uvod u Event Management: Ovo poglavlje pruža čitateljima osnovne koncepte i definicije event managementa, ističući njegovu važnost u današnjem poslovnom svijetu.
 • Koncept i dizajn: Razmatra se proces konceptualizacije i dizajniranja događaja, fokusirajući se na stvaranje originalnih i privlačnih koncepta.
 • Izvedivost: Analiza izvedivosti događaja, uključujući financijske, logističke i operativne aspekte.
 • Poštivanje zakonskih odredbi: Važnost pridržavanja zakonskih propisa i regulativa u organizaciji događaja.
 • Marketing i promidžba: Strategije za promociju i marketing događaja radi privlačenja ciljane publike.
 • Upravljanje financijama: Upravljanje proračunom događaja, planiranje troškova i prihoda.
 • Upravljanje rizicima: Identifikacija, procjena i upravljanje rizicima u organizaciji događaja.
 • Planiranje: Detaljni proces planiranja svakog aspekta događaja, od rasporeda do logistike.
 • Protokol: Važnost pravilnog protokola i etikete u događajima.
 • Postavljanje događanja: Praktični aspekti postavljanja prostora za događaje.
 • Ljudski resursi: Upravljanje timom i osobljem u organizaciji događaja.
 • Vođenje: Važnost vođenja i koordinacije tijekom samog događaja.
 • Operacija i logistika: Detalji o operativnim zadacima i logistici tijekom događaja.
 • Sigurnost i osiguranje: Mjere sigurnosti i osiguranja zaštite sudionika događaja.
 • Upravljanje masama i evakuacija: Planiranje i upravljanje masama na događajima, uključujući protokole za evakuaciju.
 • Nadzor, kontrola i evaluacija: Nadzor nad tijekom događaja, kontrola izvršenja plana te evaluacija učinka nakon završetka.
 • Karijere u promjenjivom okruženju: Razmatranje karijernih mogućnosti u industriji event managementa.

 

Dodaci:

 • Dodatne internetske stranice: Poveznice na dodatne resurse i alate za organizaciju događaja.
 • Prijedlog događanja: Uzorci prijedloga događanja i planova.
 • Profesionalna udruženja: Informacije o profesionalnim udruženjima i organizacijama u industriji.
 • Nastavni programi iz organizacije događanja: Preporučeni nastavni programi i tečajevi za daljnje obrazovanje u području event managementa.

Ova knjiga je neophodan resurs za sve koji žele razumjeti, naučiti i usavršiti vještine potrebne za uspješno vođenje događaja u današnjem dinamičnom okruženju.

 

O autorima:

LIN VAN DER VAGEN je glavni predavač turizma i događanja na TAFE NSW. Lin je autor velikog broja knjiga o ugostiteljstvu, turizmu i menadžmentu događanja. Njena doktorska teza razmatra nacionalne planove i programe obuke u sektoru pružanja usluga kupcima i njihovu adekvatnost u procesu razvoja etike pružanja usluga u turističkoj i ugostiteljskoj industriji. Radno iskustvo obuhvaća i poziciju direktora ljudskih resursa u hotelu sa pet zvjezdica.

BRENDA R. KARLOS radi kao izdavač i urednik za Hospitality News Group koja izdaje Hospitality News for the Western US i International Education Guide. Autor je velikog broja članaka i poglavlja u knjigama koje se bave svim aspektima ugostiteljstva. Diplomirala je na Univerzitetu Brigam Jang (Brigham Young University) u Provou, država Juta. Član je International Foodservice Editorial Council-a.

 

Otkrijte tajne uspješnog vođenja događaja i osigurajte nezaboravna iskustva za svoju publiku uz stručne savjete iz knjige “Event management: Upravljanje događanjima”. Svaki detalj i svaka strategija u ovoj knjizi su ključni za stvaranje događaja koji će ostaviti trajan dojam.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “EVENT MANAGEMENT”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart