Dobrodošli u online trgovinu "Naklade Mate"!
-71%

HRVATSKA PO MJERI ČOVJEKA

15.00KM

Autor/i: Đuro Njavro
ISBN: 9789536285198
Izdavač: Pan liber
Godina: 1997.
Opće informacije: Meki uvez, 191 str,
Jezik: Hrvatski jezik

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

“Hrvatska po mjeri čovjeka” je duboko promišljena knjiga koja istražuje ključne aspekte tržišnog gospodarstva i socijalne države u kontekstu Hrvatske. Autor pažljivo analizira kompleksnu povezanost između tržišnih sila i socijalnih politika kako bi stvorio jasnu sliku o održivom ekonomskom modelu koji zadovoljava potrebe i interese svih građana.

U središtu knjige je temeljna ideja kako usklađivanje tržišnih mehanizama s socijalnim pravdom može oblikovati društvo koje je pravedno, dinamično i inkluzivno. Autor istražuje različite političke, ekonomske i socijalne strategije koje su relevantne za hrvatski kontekst, stavljajući naglasak na rastuću važnost socijalne države u suočavanju s izazovima suvremenog društva.

Kroz analizu povijesnih iskustava, ekonomske politike i socijalne inovacije, knjiga nudi čitateljima dublje razumijevanje kako integrirati tržišne mehanizme u okvir socijalne države. Autor istražuje kako pravilno kalibrirati ekonomske politike kako bi se potaknuo održivi rast, ali istovremeno osiguralo pravedno raspoređivanje dobrobiti.

“Hrvatska po mjeri čovjeka” predstavlja poziv na djelovanje, potičući čitatelje da razmišljaju o alternativama i inovativnim pristupima kako bi se stvorilo društvo koje ne samo da prosperira ekonomski, već i brine o dobrobiti svojih građana. Ova knjiga je nužno štivo za sve one koji žele dublje razumjeti dinamiku između tržišnog gospodarstva i socijalne države te razviti viziju Hrvatske prilagođene potrebama svakog pojedinca.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “HRVATSKA PO MJERI ČOVJEKA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart