-40%

INTERIJERI ARHITEKTURA DIZAJN

Original price was: 125.00KM.Current price is: 75.00KM.

Autor/i: Stanley Abercrombie, Sherrill Whiton
ISBN: 978-995-806-320-6
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 2016.
Opće informacije: Integralni uvez, 750 str., 21,0 cm x 26,0 cm
Jezik: Hrvatski jezik

Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

Interijeri Arhitektura Dizajn: Pregled razvoja i utjecaja kroz povijest

Što je za povijest umjetnosti Jansonova knjiga, to je u području dizajna interijera upravo ova knjiga. Nije slučajno da se upravo ona naziva “biblijom dizajna interijera”. Na preko 700 stranica, ova knjiga pruža cjelovit kronološki pregled razvoja, glavnih karakteristika dizajna i uređenja interijera, počevši od prapovijesti, kroz drevne civilizacije poput Egipta i antičke Grčke, pa sve do suvremenog doba i moderne umjetnosti.

Posebna pažnja je posvećena povezivanju političkih, ekonomskih i socijalnih komponenti koje su oblikovale dizajn i arhitekturu kroz povijest, naglašavajući njihov duboki utjecaj na unutrašnje uređenje prostora. Knjiga se bavi i dominantnim stilskim utjecajima te uskom povezanošću između arhitekture i unutrašnjeg dizajna.

Ovo izdanje knjige uključuje predgovore eminentnih stručnjaka kao što su prof. dr. sc. Feđa Vukić, prof. dr. sc. Nenad Fabijanić i Maroje Mrduljaš, d.i.a.

Kratki sadržaj:

  • I. Stari svijet: Dizajn u pretpovijesti, Egipat, Stari istok
  • II. Klasični svijet: Grčka, Rim
  • III. Srednji vijek: Ranokršćanski i bizantski dizajn, Romanika, Gotika, Islamski svijet
  • IV. Istok: Indija, Kina, Japan
  • V. Renesansa: Italija, Španjolska, Francuska, Engleska, Afrika
  • VI. Novi svijet: Pretkolumbovska Amerika, Rana Amerika
  • VII. Moderni svijet: Devetnaesto stoljeće, Dvadeseto stoljeće

 

O autorima:

Sherrill Whiton je utemeljitelj i prvi predsjednik New York School of Interior Design, koji je ključno utjecao na suvremeni dizajn interijera.

Stanley Abercrombie je poznati urednik časopisa Interiors and Interior Design te je autor više od deset knjiga. Njegovo akademsko djelovanje obuhvaća predavanja na Harvard Graduate School of Design i direktorstvo Society of Architectural Historians, što je utjecalo na generacije arhitekata poput Franka Gehryja, I.M. Peija i drugih.

 

Otkrijte svijet dizajna interijera kroz epohe i kroz kontinente uz knjigu “Interijeri Arhitektura Dizajn”. Proputujte kroz vremena i stilove, istražujući kako su politički, ekonomski i socijalni utjecaji oblikovali naš prostor kroz povijest. Ova opsežna studija nije samo knjiga – to je putovanje kroz estetiku, funkcionalnost i evoluciju, koje vas neće ostaviti ravnodušnima.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “INTERIJERI ARHITEKTURA DIZAJN”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart