-31%

KADA NOVCA PONESTANE

Original price was: 65.00KM.Current price is: 45.00KM.

Autor/i: Stephen D. King
ISBN: 978-953-246-228-9
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 2015.
Opće informacije: Meki uvez, 304 str., 16,0 x 24,0 cm
Jezik: Hrvatski jezik

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

“Kada novca ponestane” autorstva Stephena D. Kinga predstavlja prodorno djelo koje istražuje izazove i teškoće s kojima se Zapad suočava nakon šest desetljeća ubrzanog rasta životnih standarda. Kroz ovu provokativnu knjigu, autor, glavni ekonomist i voditelj globalnih ekonomskih i investicijskih istraživanja u HSBC-u, nudi duboko promišljene analize i otvorene procjene, sugerirajući da Zapad više ne može očekivati ispunjenje svih obećanja koja je sebi dao u prošlosti.

U središtu Kingove analize leži stagnacija ekonomije Zapada, koja je došla nakon razdoblja izobilja. Autor naglašava da političari i ekonomisti nisu jedinstveni u svojim pristupima, a potreba za pronalaskom održivih rješenja postaje sve hitnija. King tvrdi da su lagana rješenja nedostatna i da je vrijeme da se suočimo s realnošću ograničenja i izazova pred kojima stoji suvremeno društvo.

U knjizi se naglašava važnost razumijevanja povijesnog konteksta kako bi se identificirali uzroci, posljedice i izgledna katastrofa koja prijeti. Autor pruža uvid u različite epohe, od kvekerskih bankara i zlatnog standarda do suvremenih problema poput krize eurozone. King se ne libi povezivati povijesne događaje s aktualnim ekonomskim izazovima, stvarajući time snažan argument za svoje tvrdnje.

Recenzije knjige hvale Kingov jasan i živopisan stil pisanja, ističući kako se autor s lakoćom oslanja na povijest kako bi ilustrirao svoje teze. Čitatelji će pronaći iznenađujuću raznolikost tema, od feudalne ekonomije do sudbine vođe Seljačke bune u Engleskoj 1381. godine. Unatoč ozbiljnosti teme, autor uspijeva održati pristupačnost teksta, izbjegavajući teške ekonomske pojmove i čineći ga pristupačnim čitateljima koji nisu stručnjaci u području ekonomije.

U kratkom sadržaju knjige, čitatelji se upućuju na ključne teme poput gubitka povjerenja, gubitka rasta, ekonomske stagnacije te povezanosti ekonomske razočaranosti s političkom nestabilnošću. King također predstavlja koncept tri šizme, istražujući kako se društvo suočava s različitim izazovima na ekonomskom, političkom i socijalnom planu.

“Kada novca ponestane” nije samo ekonomska analiza već i kritički osvrt na društvene i političke implikacije koje proizlaze iz stagnacije. Autor se bavi pitanjem distopije te nudi putokaze za izbjegavanje potencijalnih katastrofa. Knjiga je preporučena čitateljima koji traže dublje razumijevanje suvremenih ekonomskih izazova, ali i onima koji žele jasnu i promišljenu analizu koja seže izvan suhoparnih ekonomskih formula.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “KADA NOVCA PONESTANE”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart