-40%

KRIZNI MENADŽMENT 2

Original price was: 50.00KM.Current price is: 30.00KM.

Autor/i: S. Omerčević, Dž. Kulović
ISBN: 978-9958-063-32-9
Izdavač: Naklada Mate
Godina: 2018.
Opće informacije: Integralni uvez, 232 str., 20,5 cm x 25,5 cm
Jezik: B-H-S  jezik

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

“Krizni menadžment 2: Kako upravljati krizom preduzeća”

Ova knjiga je rezultat temeljnog pristupa autora, koji su se posvetili razumijevanju poslovne krize i načina njezinog nadilaženja. S obzirom na nedostatak literature u ovoj oblasti, autori su stvorili djelo koje će zadovoljiti kako teoretičare, tako i praktičare menadžmenta koji se svakodnevno suočavaju s kriznim situacijama zahtijevajući valjan i pravovremeni odgovor.

Knjiga je neophodna za zainteresiranu znanstvenu i širu stručnu javnost posvećenu proučavanju kriznog menadžmenta. Posebno važna je zbog mogućnosti transformiranja poslovne krize u uspjeh, čime postaje ključna za gospodarstvo u cjelini. Autori su istaknuli ključne komponente ovog procesa, pružajući uvid u stavove najrelevantnijih domaćih i stranih izvora, što odražava bogatstvo znanja u ovoj knjizi.

Ova knjiga dolazi u vrijeme kada je teško pronaći važniju temu za menadžere od one koju knjiga objavljuje… Kriza i prestrukturiranje su dominantne i dramatične teme kojima se bave menadžeri na svim nivoima upravljanja privredom i državnim institucijama. Knjiga pruža znanje o tome kako unaprijediti efikasnost sustava s nezadovoljavajućim performansama ili čiji je opstanak u pitanju, te kako poduzeće u gubicima učiniti konkurentnim.

Upravljanje i razumijevanje kriznih situacija u preduzeću postaje ključno u tranzicionom i posttranzicionom periodu. Nedostatak znanja iz kriznog menadžmenta često vodi menadžere do pogrešnih odluka s kobnim ishodom za preduzeće. Ova knjiga sistematično obrađuje proces ovladavanja krizom preduzeća, pružajući osnovne korake, teorije, slučajeve iz prakse, i strategije upravljanja krizom.

Knjiga je namijenjena studentima dodiplomskih i postdiplomskih studija,  rukovodiocima na svim razinama i menadžerima na najvišim nivoima organizacija. Sadrži ključne teme kao što su upravljanje krizom preduzeća, anticipativno i reaktivno upravljanje, modeli kriznih strategija, uspostavljanje kriznog kontrolinga i due diligence preduzeća.

 

Uz ovu knjigu obogatite svoje znanje o kriznom menadžmentu, pridonoseći tako uspješnosti vašeg poslovanja!

 

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “KRIZNI MENADŽMENT 2”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart