LEAN STARTUP, 2. izdanje

43.00KM

Autori: Eric Ries
ISBN: 978-953-246-210-4
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 2013.
Opće informacije: Meki uvez, 320 str., 14,0 cm x 21,0 cm
Jezik: Hrvatski jezik

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

KAKO DANAŠNJI PODUZETNICI KORISTE NEPRESTANU INOVATIVNOST ZA STVARANJE U POTPUNOSTI USPJEŠNIH POSLOVA

Većina startupova ne uspije, ali mnogi neuspjesi mogu biti izbjegnuti. “Lean Startup” je revolucionarni pristup koji se sve više prihvaća diljem svijeta, mijenjajući način na koji tvrtke nastaju i kako se lansiraju novi proizvodi.

Eric Ries definira startup kao organizaciju posvećenu stvaranju nečeg novog u uvjetima ekstremne nesigurnosti. Bez obzira radi li se o pojedincu u garaži ili timu iskusnih profesionalaca u velikoj korporaciji, njihova zajednička misija je istraživanje nepoznatog terena kako bi pronašli uspješan put ka održivom poslovanju.

“Lean Startup” potiče tvrtke da budu kapitalno efikasnije i da učinkovitije iskoriste ljudsku kreativnost. Ovaj pristup, inspiriran načelima lean proizvodnje, temelji se na brzom eksperimentiranju, potvrđenom učenju i nekoliko praksi koje skraćuju razvojne cikluse proizvoda, omogućujući tvrtkama da brzo prilagode svoje strategije i razumiju stvarne potrebe korisnika.

Umjesto trošenja vremena na detaljne poslovne planove, “Lean Startup” nudi poduzetnicima svih veličina mogućnost stalnog testiranja njihovih ideja, prilagodbu i podešavanje prije nego što bude prekasno. Eric Ries pruža znanstveni pristup stvaranju i upravljanju uspješnim startupima u dobu kada je inovativnost ključna za uspjeh.

Preporuke i recenzije:

  • „Lean Startup nije samo o kreiranju uspješnijih poduzetničkih poslova, nego i o tome što možemo naučiti od tih poslova da bismo stvarno poboljšali sve što radimo. Zamišljam kako se Lean Startup principi primjenjuju na vladine programe, zdravstvo i rješavanje velikih svjetskih problema. Na kraju, to je odgovor na pitanje: Kako možemo brže saznati što funkcionira i odbaciti ono što ne funkcionira?” – T. O’Reilly, gl. izvršni direktor, O’Reilly Media
  • „Eric Ries razjašnjava tajne poduzetništva te otkriva da čarolija i genijalnost nisu potrebni sastojci za uspjeh, nego umjesto toga predlaže znanstveni proces koji se može naučiti i kopirati. Bilo da ste startup ili korporativni poduzetnik, ovdje su važne lekcije za vas u istraživanju novog i nepoznatog.” – T. Brown, gl. izvršni direktor, IDEO

 

  • „Plan inovacije za dvadeset i prvo stoljeće. Ideje iz Lean Startupa pomoći će u kreiranju sljedeće industrijske revolucije.” – S. Blank, predavač, Sveučilište Stanford, UC Berkeley Hass Business School

 

  • „Svaki osnivački tim bi trebao stati na četrdeset i osam sati i pročitati Lean Startup. Ozbiljno, stanite i pročitajte ovu knjigu odmah.” – S. Case, gl. izvršni direktor, Startup America Partnership

 

Kratki sadržaj:

  • Prvi dio: VIZIJA (Početak, Definicija, Učenje, Eksperimentiranje)
  • Drugi dio: UPRAVLJANJE (Skok, Testiranje, Procjenjivanje, Zaokret ili ustrajanje)
  • Treći dio: UBRZAVANJE (Serije, Rast, Prilagodba, Inovacija)
  • Epilog: ne trošite uzalud (Pridružite se pokretu)

O autoru:

E. Ries poduzetnik je i autor popularnog bloga Startup Lessons Learned. Suosnivač je IMVU-a, njegovog trećeg startupa, te je tamo radio kao glavni tehnolog. Često govori na poslovnim događanjima, savjetovao je brojne startupove, velike tvrtke i tvrtke koje se bave poduzetničkim kapitalom o poslu i strategiji proizvoda i poduzetnik je na boravku u Harvard Business School. O njegovoj se Lean Startup metodologiji pisalo u New York Timesu, Wall Street Journalu, Harvard Business Review, Huffington Postu i mnogim blogovima. Živi u San Franciscu.
Otkrijte revolucionarni pristup koji je promijenio način na koji poduzetnici stvaraju uspješne poslove diljem svijeta. Uz “Lean Startup” Eric Riesa, naučit ćete ključne strategije koje su transformirale način razmišljanja o poduzetništvu i inovacijama.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “LEAN STARTUP, 2. izdanje”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart