MEDICINA PREHRANE

80.00KM

Autor/i: Jasna Čerkez Habek i suradnici
ISBN: 978-953-176-973-0
Izdavač:  Medicinska naklada
Godina: 2023.
Opće informacije: Tvrdi uvez, 304 str., 21 x 27 cm
Jezik: Hrvatski jezik

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

Živimo u vremenu brzog napretka i visokog intelekta, no priroda nas neumorno podsjeća na posljedice koje razvoj ostavlja na okoliš. Proizvodnja hrane, kao važna karika u lancu klimatskih promjena, tema je koja zahtijeva našu pažnju.

Knjiga Medicina prehrane temeljni je udžbenik koji povezuje prehranu, zdravlje i održivost. U prvom dijelu obrađuje ulogu prehrane u ljudskom organizmu: od fiziologije probave i funkcije makro- i mikronutrijenata do njihovih metaboličkih puteva i nužne sinergije za očuvanje zdravlja. Posebno su naglašeni zdravi prehrambeni obrasci kroz sve faze života, uz praktične smjernice za kreiranje jelovnika za zdrave osobe – od ranog djetinjstva do duboke starosti.

Drugi dio udžbenika fokusira se na prilagodbu prehrane specifičnim bolestima, uključujući slučajeve gdje prehrana postaje ključni lijek. Detaljno su opisane prehrambene potrebe kritično bolesnih osoba, pacijenata u jedinicama intenzivne njege, onih s planiranim kirurškim zahvatima, kao i palijativnih bolesnika. Udžbenik također pokriva zakonske regulative koje osiguravaju higijensku ispravnost hrane kroz sve faze proizvodnje, skladištenja i transporta, promovirajući korištenje namirnica uzgojenih u ekološkim i zdravim uvjetima.

Medicina prehrane nezaobilazan je vodič za sve koji žele razumjeti povezanost između prehrane i zdravlja, s naglaskom na znanstveno utemeljene smjernice za očuvanje zdravlja i kvalitete života.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “MEDICINA PREHRANE”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart