Dobrodošli u online trgovinu "Naklade Mate"!

MENADŽMENT PROJEKATA

31.00KM

B.Ž. Ljutić, N. M. Stajić

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

Džepni priručnik “Menadžment projekata – Sistemski pristup planiranju, rasporedu i kontrolingu” predstavlja dragocJen resurs za sve one koji žele uspJešno sprovesti svoje projekte različitog obima i složenosti. Autori, Branko Ž. Ljutić i Nikola M. Stajić, stručnjaci iz oblasti menadžmenta i ekonomije, pružaju čitateljima jednostavan i praktičan pristup suvremenim metodama upravljanja projektima.

Uvod u knjigu pozdravlja čitatelje i uvodi ih u suštinu menadžmenta projekata, ističući važnost ovog pristupa u suvremenom poslovanju. Dijelovi knjige su jasno struktuirani, vodeći čitatelja kroz ključne faze životnog ciklusa jednog projekta.

Prvi dio, “Definisanje projekta”, istražuje osnovne parametre projekta, životni ciklus i vještine pregovaranja s klijentima. Nakon toga, fokus se premješta na planiranje projekta, uključujući planiranje vremena, troškova i odgovornosti. Autori pružaju korisne smjernice za sprovođenje plana u djelo, kontrolirajući posao u toku i rješavajući potencijalne izazove.

Posebna pažnja posvećena je i završetku projekta, sa detaljnim uputstvima kako uspješno okončati projekat. Biznis plan projekta, kontrolna lista za industrijske projekte i modeli za uspješno rukovođenje projektima dodatno obogaćuju sadržaj knjige.

Džepni priručnik je vizuelno atraktivan, s bogatim ilustracijama, upitnicima, testovima i grafikonima toka, čineći učenje lako i efikasno. Autori naglašavaju važnost postepenog pristupa, omogućavajući čitateljima da napreduju korak po korak bez žurbe.

Uz autore Branka Ž. Ljutića i Nikolu M. Stajića, čija stručnost i iskustvo obuhvaćaju različite oblasti menadžmenta i ekonomije, ova knjiga je dragocen izvor znanja za pojedince, firme i studente. Može se koristiti  kao materijal za obuku u firmama, ali i kao sredstvo za samostalno učenje, pružajući novi pedagoški pristup menadžmentu projekata i omogućavajući čitateljima samostalno napredovanje u ovoj ključnoj oblasti poslovnog svijeta.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “MENADŽMENT PROJEKATA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart