-28%

MODIJEVA DOKTRINA

Original price was: 69.00KM.Current price is: 50.00KM.

Autor/i: Sreeram Chaulia
ISBN: 978-953-246-457-3
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 2021.
Opće informacije: Meki uvez, 272 str., 15,0 cm x 23,0 cm
Jezik: Hrvatski jezik

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

“Modijeva doktrina: Vanjska politika premijera Indije” autora Sreerama Chaulije – iznimno informativna knjiga koja pruža duboki uvid u međunarodne odnose Indije tijekom mandata premijera Narendre Modija. Modijeva vizija, odlučnost, osobni stil i brze akcije na globalnoj razini preoblikovale su indijsku vanjsku politiku, postavljajući snažne temelje za unaprjeđenje ekonomskih, strateških i kulturnih interesa zemlje.

Premijer Modi je postao prepoznatljiv po svojim brojnim postignućima, od ključnih probijanja na multilateralnim forumima poput Ujedinjenih naroda i G20 do aktivne uloge u borbi protiv klimatskih promjena te unaprjeđenju globalnog trgovinskog sustava. Ova knjiga istražuje kako se “Modijev učinak” osjeća u svjetskim krizama poput terorizma, oružanih sukoba, ekoloških prijetnji i ekonomskih izazova. Premijer Modi istaknuo se u nastojanjima da ujedini svjetske vođe i formira zajednički front, sklapanjem novih prijateljstava i partnerstava širom svijeta.

Autor, g. Sreeram Chaulia, priznat je mladi znanstvenik specijaliziran za međunarodnu sigurnost i međunarodnu političku ekonomiju. Njegova knjiga donosi suptilne aspekte vanjske politike i državništva, pridonoseći boljem razumijevanju uloge Indije u suvremenom svijetu. Profesor Chaulia je također poznat kao vodeći kolumnist za indijske novine poput The Economic Times i The Asian Age, te kao komentator međunarodnih događanja na radio i televiziji u Indiji i inozemstvu.

Uzimajući u obzir autorovu visoku stručnost i njegovo iskustvo, “Modijeva doktrina” nije samo knjiga koja opisuje politiku, već i važan doprinos razumijevanju suvremenih globalnih izazova.

Uz ovu knjigu istražite dubinu Modijeve vizije koja oblikuje budućnost Indije na svjetskoj sceni.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “MODIJEVA DOKTRINA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart