Dobrodošli u online trgovinu "Naklade Mate"!
-31%

NAČELA EKONOMSKE SOCIOLOGIJE

45.00KM

Autori: Richard Swedberg
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 2006.
Opće informacije: Meki uvez, 380. str., 15,0 cm x 23,0 cm
Jezik: Hrvatski jezik

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

“Načela ekonomske sociologije” predstavljaju izuzetno važno djelo koje povezuje različite disciplinske perspektive, poput ekonomije, sociologije, teorije kulture i politike, kako bi stvorilo sveobuhvatan pogled na društvo i njegove ekonomske dinamike. Knjiga se ističe kao ključni uvod u područje ekonomske sociologije, pružajući čitateljima temeljno razumijevanje koncepta i istraživanja koja se odnose na povezanost ekonomskih i socijalnih procesa.

Uvod u knjigu naglašava brz rast važnosti ekonomske sociologije u društvenim znanostima, kako u Sjedinjenim Državama tako i u Europi. Autori imaju za cilj predstaviti čitateljima ovu dinamičnu disciplinu iz potpuno nove perspektive, naglašavajući ključne pojmove, ideje i istraživačke nalaze koji su oblikovali polje. Ova knjiga ne samo da služi kao temeljni uvod, već i kao osvježavajuća i inovativna interpretacija ekonomske sociologije.

Sadržaj knjige obuhvaća širok spektar tema, počevši od klasičnih pristupa ekonomskoj sociologiji pa sve do suvremenih analiza. Kroz poglavlja posvećena klasikima ekonomske sociologije, suvremenoj ekonomskoj sociologiji, ekonomskoj organizaciji i tvrtkama, čitatelji se upoznaju s osnovnim teorijama i konceptima. Poseban naglasak stavljen je na ekonomske i sociološke pristupe tržištima, njihov povijesni kontekst, te kompleksne veze između politike i ekonomije.

Knjiga također istražuje odnose između prava i ekonomije, naglašavajući važnost pravnog okvira u oblikovanju ekonomske stvarnosti. Kroz poglavlja posvećena kulturi i ekonomskom razvoju, kao i kulturi, povjerenju i potrošnji, autor pruža čitateljima dubok uvid u ulogu kulture u ekonomskim procesima.

Posebno intrigantna su poglavlja posvećena rodu i ekonomiji, istražujući kako društveni konstrukti poput rodnih uloga oblikuju ekonomske dinamike. “Mačkina dilema” i druga pitanja postavljena ekonomskim sociolozima dodatno obogaćuju raspravu, pozivajući čitatelje da razmišljaju o složenim etičkim i teorijskim izazovima s kojima se ova disciplina suočava.

U konačnici, “Načela ekonomske sociologije” nude sveobuhvatan pregled ove dinamične discipline, čineći je nezaobilaznom literaturom za sve one koji žele dublje razumjeti suštinske veze između ekonomije, društva, kulture i politike.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “NAČELA EKONOMSKE SOCIOLOGIJE”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart