-30%

NOVA GLOBALNA POZORNICA

Original price was: 43.00KM.Current price is: 30.00KM.

Autor/i: Kenichi Ohmae
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 2007.
Opće informacije: Tvrdi uvez, 306 str., 15,0 cm x 23,0 cm
Jezik: Hrvatski jezik

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

Nova globalna pozornica, napisana perom Kenichi Ohmaea, pruža oštar uvid u svijet koji je prešao iz ere globalizacije u novu fazu, istražujući izazove i prilike koje donosi svijetu bez granica. Globalizacija, kako je Ohmae naglasio, više nije tek teorijski koncept; ona je završena, ostavljajući nas pred pitanjem – što sada slijedi?

U uvodu knjige, autor nas poziva na putovanje kroz premreženi i međuovisni svijet, gdje su granice oslabljene, a prekogranična savezništva postala su ključna za preživljavanje kompanija. Ohmae nam otkriva kako se svijet diže iz pepela jučerašnjeg ekonomske paradigme, koja je bila utemeljena na nacionalnim državama. Ova knjiga nije samo upozorenje, već i vodič kroz novu globalnu pozornicu, gdje su ključni igrači kompanije, nacije i pojedinci.

Ohmae ističe četiri glavna smjera na ovoj globalnoj pozornici: Kreatori igre, Platforme napretka, Lutajući naokolo i Kidanje lanca. Kreatori igre su ti koji oblikuju nove pravce i dinamike na globalnoj razini. Platforme napretka nude rješenja i alate za uspjeh, dok se oni koji lutaju naokolo suočavaju s izazovima i prilikama na globalnoj razini. Kidanje lanca označava potrebu za oslobađanjem od tradicionalnih ograničenja kako bismo postigli napredak u postglobaliziranom svijetu.

U središtu Ohmaeove analize su i ključni scenariji koji oblikuju novu stvarnost. Reinvencija vlasti, tržište budućnosti, nova pozornica i postskriptum predstavljaju ključne elemente ove knjige. Ohmae nas vodi kroz procese promjene i inovacije u vlasti, istražujući tržište budućnosti te naglašavajući važnost aktivnog sudjelovanja na novoj globalnoj pozornici.

Ova knjiga ne samo da razotkriva propadanje jučerašnjih ekonomskih teorija, već nam pruža uvid u ono što stvara pokretače ekonomije u postmodernom svijetu. Ohmae nas potiče na razmišljanje o tome kako se prilagoditi promjenama, kako prepoznati prilike u novom svijetu bez granica te kako postati ključni igrač na globalnoj pozornici. Nova globalna pozornica postaje nezaobilazno štivo za sve one koji žele razumjeti suvremene ekonomske dinamike i prilagoditi se novom ekonomskom poretku.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “NOVA GLOBALNA POZORNICA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart