OBAVLJANJE TRGOVINE U SKLADU SA ZAKONOM

69.00KM

Elmir Ramić, Zlatko Glavinić

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

Dugogodišnji Federalni tržni inspektori  Elmir Ramić i Zlatko Glavinić su autori knjige „Obavljanje trgovine u skladu sa zakonom“  u kojoj se na sustavan i sveobuhvatan način sa različitih aspekata obrađuje materija obavljanja trgovinske djelatnosti u Federaciji BiH.

Knjiga se sastoji se od 14 poglavlja u kojima se obrađuje i na jasan i koncizan način sa različitih gledišta izlaže materija obavljanja trgovinske djelatnosti u Federaciji BiH prilagođen široj čitalačkoj publici, a prvenstveno trgovcima i onima koji to žele postati.   Autori su kod pripreme knjige konzultirali veliki broj izvora i referenci, koje su pobrojane u posebnom dijelu ove knjige, što ukazuje na dodatnu vrijednost ovog djela, te također ukazuje na sustavan i sveobuhvatan pristup koji su autori  imali kod pripreme ove knjige.

U ovoj knjizi autori su dali odgovore na mnoga pitanja u području trgovanja počevši od toga koji se sve zakonski propisi odnose na djelatnost trgovine, uz koje uvjete i na koji način se može obavljati djelatnost trgovine? Tko sve mora imati ispunjene minimalne tehničke uvjete za obavljanje djelatnosti trgovine? Šta spada u prodaju izvan prodavnica i koji uvjeti pritom moraju biti zadovoljeni? Koje su obaveze pravnih lica koja obavljaju djelatnost trgovine putem automata, pokretne prodaje i prigodne prodaje? Koje su obaveze trgovaca koji obavljaju internetsku trgovinu (web-shop)? Često je u praksi prisutno neznanje u vezi sa obavezama takvih trgovaca, te koji uvjeti moraju biti zadovoljeni kako bi se navedena djelatnost obavljala u skladu sa zakonskim propisima. Koje isprave o zaduženju robe trgovac mora imati? Što se podrazumijeva pod nepoštenim trgovanjem? Koja su prava potrošača u trgovini na malo? Kako se reklamira proizvod sa nedostacima? Kakva je odgovornost trgovaca za nedostatke na robi, te postupak dokazivanja nedostatka na robi? Kako je potrebno definirati cijenu u trgovini? Što je to akcijska prodaja, a što rasprodaja, te što se smatra sezonskim sniženjem? Koji su zahtjevi u vezi sa ambalažom prilikom obavljanja djelatnosti trgovine? Kako postupati sa predujmovima? Kako i kada postupati s garancijama u garancijskim rokovima? Što je potrošački ugovorni odnos? Što se smatra nepoštenom poslovnom praksom trgovca prema potrošaču? Kako deklarirati tekstilne proizvode, kako predmete opće upotrebe, a kako lijekove? Kako obavljati trgovinu na veliko i trgovinu na malo iz jednog prostora? Tko je trgovac pojedinac i koja su njegova prava i obaveze? Što mora biti sastavni dio popratne dokumentacije za robu koja se nalazi u prometu?

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “OBAVLJANJE TRGOVINE U SKLADU SA ZAKONOM”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart