-30%

OKLADA STOLJEĆA

Original price was: 43.00KM.Current price is: 30.00KM.

M. Lewis

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

Stvaran, tihi krah, dogodio se tijekom prošle godine, na bizarnim feeder tržištima na kojima sunce ne sije, a SEC se ne usudi ili ne trudi ići. Pametni ljudi koji su shvaćali što se događalo ili se moglo dogoditi bili su paralizirani nadom i strahom; u svakom slučaju, nisu govorili. Ključno pitanje je ovo: tko je razumio rizik ugrađen u pretpostavku kontinuirano rastućih cijena nekretnina, rizik koji se dnevno umnažao stvaranjem tih ezoteričnih umjetnih vrijednosnica koje su bilo široko bazirane na hrpama sumnjivih hipoteka? Michael Lewis preokreće istragu kako bi stvorio svježu priču vođenu stvarnim osobama punu ogorčenosti i crnog humora, prikladan nastavak svom bestselleru Liar’s Poker.

„Dvadeset godina nakon Liar’s Pokera, Lewis prenosi svoj instinkt za komediju i osjećaj čuđenja na događaje koji su doveli do 2008., kad je ‛stvarnost konačno porazila percepcije’.”
Bloomberg.com

„Šaljivo djelo: priča o opkoljenim malenim ljudima u sukobu s čudovišnim bankama i menadžerima fondova koji na kraju pobjeđuju. … Ovo je revnosno iznesena i predivno napisana knjiga. Nema baš mnogo razloga da budemo sretni zbog svjetske financijske krize, ali ovo je jedan: Michaela Lewisa vratila je njegovim korijenima i polučila vjerojatno najbolji pojedinačni primjer financijskog novinarstva ikad napisan.”
Felix Salmon, Reutersov blog,  Barnes & Noble Review

„Priča o slomu je, pretežno, priča o neuspjehu. Ali Lewis je uspio pronaći osebujne investitore koji su ostvarili bogatstva nepopularnim, proračunatim klađenjem na financijski raspad … [On] gradi priču koja je smiješna, pronicljiva, protkana vulgarnostima i otkrivajuća – prepuna gubitnika koje je teško simpatizirati za čije oslobođenje i bogaćenje na kraju navijamo.”
New York Times Book Review

„Lewis je krizu pretvorio u istinski financijski triler koji zrcali pohlepu, nemar, prevare, nesposobnost i oholost Wall Streeta. I stručnim i nestručnim će čitateljima ova dinamična, zanimljiva priča ne samo rasvijetliti događaje nego će ih i uznemiriti.”
Library Journal

Kratki sadržaj:

Priča o tajnom porijeklu
U zemlji slijepih
Kako frajer koji ne govori engleski laže?
Kako obrati migrantskog radnika
Slučajni kapitalisti
Čovjek-pauk u Venetianu
Velika potraga za blagom
Duga tišina
Smrt interesa
Dva  čovjeka u čamcu
Sve je povezano

 

Michael Lewis autor je najprodavanijih izdanja knjiga Poker lažljivaca, Moneyball, The Blind  Side i The Big Short. Živi u Berkeleyju u Kaliforniji sa svojom suprugom i troje djece.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “OKLADA STOLJEĆA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart