-25%

OSNOVE FINANCIJSKOG MENADŽMENTA

Original price was: 106.00KM.Current price is: 80.00KM.

J. C. Van Horne, J. M. Wachowicz, Jr.

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

Savršen za uvodne kolegije iz financijskog menadžmenta, stručne ispite i kao literatura za one koji se financijama bave u praksi.

Na popisu obvezne literature za ispit iz financijskog menadžmenta [F9] pri Association Of Chartered Certified Accountants (ACCA).

Preporučena literatura za stjecanje kvalifikacije certified management accountant (CMA).

Preveden na više od deset stranih jezika te je postigao prvo mjesto na pearsonovoj listi 50 najprodavanijih prevedenih akademskih udžbenika iz gospodarstva.

Želite razumjeti utjecaj financijskih odluka na vrijednost poduzeća? Ako ste početnik u financijskom menadžmentu ili se pripremate za stručni ispit, ovaj korisniku prilagođen udžbenik olakšat će vam razumijevanje izazova u poslovnom svijetu koji se danas neprestano mijenja.

Knjiga Osnove financijskog menadžmenta objašnjava kako kompanija prikuplja sredstva, kako ih alocira i pomaže da sve financijske odluke stvaraju vrijednost. Autori Van Horne i Wachowicz prate promjene koje se događaju kako u financijama, tako i u političkoj strukturi, društvu i gospodarstvu pa njihova knjiga prati promjene u praksi te promjene u teoriji i modelima procjene vrijednosti.

I danas, u svom 13. izdanju, udžbenik Osnove financijskog menadžmenta posvećen je procesu donošenja financijskih odluka i analizi stvaranja vrijednosti, no obuhvaća više međunarodne tematike te raspravlja o novim temama. Aktualne rasprave o korporativnom upravljanju, etičkim dilemama, globalizaciji financija, strateškim savezima i rastu outsourcinga dopunjene su primjerima i istaknutim odlomcima koji pomažu razumijevanju financijskog menadžmenta i pružaju širu sliku o njemu.

Što je novo?

  • 1. poglavlje – proširena je rasprava o korporativnoj socijalnoj odgovornosti i konceptu održivosti
  • 6. poglavlje – rasprava o analizi financijskih izvještaja uključuje nastojanje usklađivanja računovodstvenih standarda diljem svijeta
  • 9. poglavlje – dopunjeno je i ažurirano gradivo o upravljanju gotovinom i utrživim vrijednosnicama
  • 24. poglavlje – ažurirano poglavlje o međunarodnom financijskom menadžmentu uključuje raspravu o islamskim (sukuk) obveznicama

“Ovo je najbolja knjiga na koju sam do sada naišao.”
Jean Bellemans, Slobodno sveučilište u Bruxellesu

“Ova knjiga čitatelju pruža informacije o aktualnim ‘vrućim’ temama iz financija s jasnim naglaskom na osnovna načela financijskog menadžmenta, bez ponavljanja. Štoviše, kako koristi vrlo jednostavan rječnik, lako je razumljiva i studentima kojima engleski jezik nije materinji.”
Axel-Adam Müller, Lancaster

“…koristan kao udžbenik za pripremu kolegija na drugoj godini studija, ali i kao udžbenik za kolegij financijskog menadžmenta na prvoj godini koji daje ‘početni zamah’ glavnim temama iz financija. Malo je literature koja dobro pokriva ovo područje.”
Brian Wright, Exeter

Kratki sadržaj:

Uvod u financijski menadžment
Procjena vrijednosti
Oruđa za financijsku analizu i planiranje
Upravljanje obrtnim kapitalom
Ulaganje u kapitalnu imovinu
Trošak kapitala, struktura kapitala i politika dividendi
Srednjoročno i dugoročno financiranje
Posebne teme financijskog menadžmenta

James C. Van Horne je profesor financija i bankarstva na Sveučilištu Stanford, također je autor udžbenika Financijsko upravljanje i politika izdavača Pearson Education.
John M. Wachowicz, Jr., je profesor financija na Sveučilištu u Tennesseeju.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “OSNOVE FINANCIJSKOG MENADŽMENTA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart