-20%

OSNOVE TRGOVAČKOG PRAVA

Original price was: 75.00KM.Current price is: 60.00KM.

Ljerka Mintas-Hodak

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

700 I NEŠTO STRANICA PRAVNE TEMATIKE O STVARIMA KOJE NEĆETE RAZUMJETI AKO NISTE PRAVNIK, A VEĆ ZNATE AKO JESTE!
Suvremena poslovna praksa pokazuje kako je danas za uspješno obavljanje managerskih i ekonomskih poslova, uz potrebna stručna znanja iz ekonomije, upravljanja, računovodstva, financija i dr., sve važnije imati i neka osnovna znanja iz drugih znanstvenih disciplina kao što su socijalna psihologija, komunikologija, pravo itd. Pri tome temeljna pravna znanja služe prvenstveno kao okvir za snalaženje ekonomskih stručnjaka u svijetu sve složenije suvremene pravne regulative i infrastrukture.

Knjiga “Osnove trgovačkog prava” je prvi udzbenik koji se kod nas pojavljuje, a koji na sazet, pregledan i sustavan nacin izlaze studentima ekonomije kao i laicima zainteresiranim za tu temu osnove o pravima društva kao i o ugovornom pravu u RH. Zanimljivost ove knjige je  i u tome što sadrži pregled prava drustava u angloameričkom pravu kao i osnovne pojmove o stečaju drustava. Autori su predavači na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa a tekstovi uključuju najnovije izmjene hrvatskih propisa.

Ova zbirka predavanja upoznaje naše studente i svakog zainteresiranog čitatelja na vrlo jednostavan i razumljiv način sa složenom materijom trgovačkog prava, odnosno kako s pravom društava, tako i s trgovačkim ugovornim pravom. Posebna zbirka tekstova pod naslovom Pravno okružje poslovanja obrađuje pojedine grane gospodarskog prava, a osnovne pojmove obveznog prava već je objavljeno u zbirci predavanja Osnove prava.

Kratki sadržaj:


1.DIO : OPĆENITO

Trgovačko pravo, Općenito o pravnim društvima
2.DIO:  PRAVO DRUŠTAVA
Pravna društva, Trgovačka društva općenito, Društva osoba, Društva kapitala, Gospodarsko interesno udruženje, Preuzimanje dioničkih društava, Povezana društva i pravo koncerna, Statusne promjene, Prestanak društva,
3.DIO: STEČAJ
Stečaj
4.DIO: OSNOVE TRGOVAČKOG PRAVA U ANGLO-AMERIČKOM PRAVNOM PORETKU
Osnove trgovačkog prava u anglo-američkom pravnom poretku
5.DIO: TRGOVAČKO UGOVORNO PRAVO
Općenito o trgovačkom ugovornom pravu, Ugovori


Uredila:
Ljerka Mintas-Hodak

Autori:

mr.sc. Jelena Čuveljak, Jelena Madir, JD, Branko Skerlev, dipl. iur., Božena Vidović, LL. M

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “OSNOVE TRGOVAČKOG PRAVA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart