PALIJATIVNA SKRB U ZAJEDNICI

71.00KM

Zoran Lončar, Milica Katić, Vesna Jureša i suradnici

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

Napredak medicine, produljenje životnoga vijeka, uspješnije otkrivanje i liječenje kroničnih nezaraznih bolesti omogućuju dugotrajan život bolesnicima s kroničnim bolestima kojima je u završnom razdoblju bolesti nužna palijativna skrb. Stoga palijativna skrb postaje sve značajniji dio zdravstvene zaštite pa cjelokupni zdravstveni sustav i zajednica moraju u svom djelovanju odgovoriti na potrebe populacije za primjereno organiziranom i učinkovitom palijativnom skrbi.

Palijativna se skrb temelji na holizmu i multidisciplinarnosti; mora biti dostupna svakom bolesniku, a uključuje sveobuhvatnu skrb kako za bolesnika tako i za njegove bližnje. Za provedbu palijativne skrbi nužno je predano i usklađeno djelovanje brojnih dionika, zdravstvenih i drugih profesionalaca, društvenih organizacija i udruga te volontera.

Ova je knjiga ponajprije namijenjena studentima integriranog diplomskog studija medicine, sveučilišnog studija sestrinstva te poslijediplomskog specijalističkog studija Obiteljska medicina. No jednako tako će biti iznimno koristan priručnik za liječnike obiteljske medicine i njihove suradnike koji neposredno zbrinjavaju bolesnike kojima treba palijativna skrb na primarnoj razini zdravstvene zaštite i koordiniraju timski rad u palijativnoj skrbi u zajednici.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “PALIJATIVNA SKRB U ZAJEDNICI”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart