-30%

POČETAK DEMOKRACIJE

Original price was: 43.00KM.Current price is: 30.00KM.

Autor/i: Kristijan Krkač
ISBN: 978-953-246-048-3
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 2008.
Opće informacije: Meki uvez, 330 str., 23,5 x 16,5 cm
Jezik: Hrvatski jezik

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

“Početak demokracije” – knjiga koja predstavlja temeljnu analizu demokratske političke teorije i praksi.

Ova inspirativna knjiga, podijeljena u sedam dijelova, pruža dubok uvid u različite aspekte demokracije, istražujući je kroz prizmu različitih autora.

Sedam dijelova knjige:

  1. Temelji demokracije: Autor Kristijan Krkač razmatra osnove demokratske političke teorije, pružajući čitateljima uvid u ključne koncepte i principe koji čine temelj demokracije. Tekstovi su nastali tijekom razdoblja od 1999. do 2004. godine.
  2. Paradoxi demokracije: Knjiga se bavi inherentnim paradoksima demokracije, istražujući kontradikcije koje mogu proizaći iz primjene demokratskih načela. Autori dublje istražuju složenost demokratskog sustava i njegove izazove.
  3. Neostvariva obećanja demokracije: Fokusirajući se na obećanja koja demokracija pruža, autor analizira u kojoj mjeri su ta obećanja ostvariva u stvarnosti. Knjiga postavlja kritička pitanja o praksi demokracije i njenoj sposobnosti da ispuni očekivanja građana.
  4. Unutrašnji i izvanjski neprijatelji demokracije: Istraživanje unutarnjih i vanjskih izazova s kojima se demokracija suočava. Autori proučavaju prijetnje sustavu iznutra i izvana, nudeći dubok uvid u dinamiku političke stvarnosti.
  5. Zaključna napomena: Sjedinjujući prethodne dijelove, knjiga završava zaključnom napomenom koja sumira ključne spoznaje i postavlja temelje daljnjeg promišljanja o demokraciji.
  6. Načelna kritika demokratske teorije: Nikola Somun u šestom dijelu oblikuje načelnu kritiku demokratske teorije pod političkim i ekonomskim vidikom, koristeći se radovima R. A. Dahla kao referencom.
  7. Obrana demokratske procedure: Dan Đaković u sedmom dijelu pruža obranu demokratske procedure, oslanjajući se na radove N. Bobbia. Ovi dijelovi čine diplomski radovi i istraživanja obranjena na FFDI-u u Zagrebu.

Ova knjiga je rezultat dugogodišnjeg istraživanja i promišljanja o demokraciji, nudeći čitateljima sveobuhvatan pregled teorije i prakse. Bilo da ste student političkih znanosti ili jednostavno zainteresirani za političku filozofiju, “Početak demokracije” pruža dubok uvid u suštinu demokratskog sustava.

Dopustite ovoj knjizi da proširi vaše razumijevanje demokratskih procesa i izazova.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “POČETAK DEMOKRACIJE”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart