Dobrodošli u online trgovinu "Naklade Mate"!
-13%

POGLED JEDNOG ČOVJEKA NA SVIJET

65.00KM

Autori: Lee Kuan Yew
ISBN: 978-953-246-242-5
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 2016.
Opće informacije: Integralni uvez, 412 str., 18,0 cm x 24,0 cm
Jezik: Hrvatski jezik

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

Knjiga “Pogled jednog čovjeka na svijet” pruža čitatelju jedinstvenu priliku zaviriti u dubinu svjetskih događanja i političkih kretanja kroz oči jednog od najpoznatijih i najutjecajnijih državnika 20. stoljeća – Lee Kuan Yewa, bivšeg singapurskog premijera. Rođen 1923. godine, Lee je tijekom svog života uspostavio kontakte s najvažnijim svjetskim liderima, od Mao Zedonga do Xi Jinpinga, te stekao priznanje i poštovanje poznatih ličnosti poput Margaret Thatcher, Richarda Nixona i Henryja Kissingera.

Ova knjiga predstavlja skup dubokih promišljanja i analiza koje proizlaze iz Leejeva bogatog iskustva u međunarodnim poslovima. Autor u njoj ne nudi samo suhoparne teoretske rasprave, već pristupačno i neposredno iznosi svoje stavove o današnjem svijetu, istražujući ključna pitanja koja oblikuju društva i političke sustave. Lee postavlja pitanja poput: Čemu ljudi zaista vjeruju u određenom društvu? Može li se društvo prilagoditi? Što pokreće društvo?

Kroz jednostavnu prozu, pošteno i bez zadrške, Lee analizira ključne aktere na svjetskoj sceni. Njegovi pogledi na Kinu, koja teži nezaustavljivom usponu kroz očuvanje centralne vlasti, Ameriku koja se suočava s izazovima dijeljenja svoje nadmoćnosti, te Europu koja se bori za održavanje svoje cjelovitosti, pružaju čitatelju uvid u složenost globalnih pitanja.

Kroz tematski organizirana poglavlja, autor istražuje različite dijelove svijeta, od Kine, Amerike i Europe do Japana, Koreje, Indije te jugoistočne Azije. Osim političkih pitanja, Lee se bavi i globalnim gospodarstvom, izazovima energije i klimatskim promjenama.

Zaključujući knjigu, Lee baca pogled u budućnost Singapura, izražavajući svoje stalno brige, dok čitatelju pruža i intimni uvid u svoj osobni život i stavove o smrti. Sva poglavlja obogaćena su umetnutim dijelovima s pitanjima i odgovorima iz Leejevih razgovora s novinarima New Straight Timesa, dodatno približavajući čitatelja autorovom razmišljanju.

Pohvale koje su stigle od strane svjetskih lidera poput Henryja Kissingera, Lee Myung-baka i Georgea H. W. Busha svjedoče o respektu prema Lee Kuan Yewu kao jedinstvenom i mudrom državniku. Ova knjiga pruža pronicave analize globalnih tema i predstavlja nepokolebljiv glas razuma u svijetu koji se brzo mijenja, ističući se kao vrijedan vodič kroz složenost 21. stoljeća.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “POGLED JEDNOG ČOVJEKA NA SVIJET”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart