-27%

POSLOVNA PRAVILA

Original price was: 75.00KM.Current price is: 55.00KM.

Autor/i: Laszlo Bock
ISBN: 978-995-806-329-9
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 2018.
Opće informacije: Meki uvez, 420 str., 15,0 cm x 22,0 cm
Jezik: Hrvatski jezik

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

POSLOVNA PRAVILA! – revolucionarni manifest koji će transformirati način kako razmišljate o vođenju poslovanja

Iz pera Laszla Bocka, vizionarskog voditelja Googleova inovativnog Odjela upravljanja zaposlenicima, stiže ova neodoljiva knjiga koja će vas provesti kroz analizu filozofije posla, pružiti vam nacrt za privlačenje najspektakularnijih talenata prema vašem poslovanju te osigurati njihov siguran uspjeh.

“Na poslu provedemo više vremena nego radeći bilo što drugo u životu. Nije u redu da iskustvo rada bude toliko demotivirajuće i dehumanizirajuće.” – riječi Laszla Bocka postavljaju ton za ovu nevjerojatno inspirativnu knjigu.

POSLOVNA PRAVILA! nudi niz lekcija koje će vas potaknuti na preispitivanje dosadašnjih poslovnih praksi i donijeti svježe perspektive:

 1. Oduzmite menadžerima moć nad zaposlenicima: Kroz primjere iz stvarnog svijeta, Bock ističe važnost rasterećenja zaposlenika od prekomjerne kontrole.
 2. Učite od svojih najboljih, ali i od najgorih zaposlenika: Knjiga vas potiče da izvučete pouke iz svakog iskustva, bilo pozitivnog ili negativnog.
 3. Zaposlite samo one ljude koji su pametniji od vas: Otkrijte zašto je važno okružiti se talentiranim ljudima te kako ih pronaći.
 4. Plaćajte nepravedno (pravednije je!): Bock razbija konvencionalne norme plaćanja i potiče na nekonvencionalan pristup.
 5. Budite otvoreni – budite transparentni i potaknite povratne informacije: Otvorenost i transparentnost ključni su za uspješno poslovanje.

Knjiga nije samo teorijski manifest; temelji se na najnovijim istraživanjima u bihevioralnoj ekonomiji i potpunoj spoznaji ljudske psihologije. Pritom pruža primjere iz različitih industrija, od hvaljenih kompanija do onih manje poznatih, koje postižu spektakularne rezultate upravo slušanjem i vrednovanjem svojih zaposlenika.

Saznajte kako je Google postao sinonim za izvrsnost u radnom okruženju i kako možete primijeniti POSLOVNA PRAVILA! kako biste poboljšali kvalitetu života u svojoj tvrtki. Autor Laszlo Bock, vodeći Googleovo upravljanje zaposlenicima, prenosi 15 godina istraživanja i razvoja načela koja su lako primjenjiva, bilo da upravljate malim timom ili velikom organizacijom.

Preporuke i recenzije:

„Neki će misliti da je knjiga POSLOVNA PRAVILA! o Googleu. I to je točno, ali uglavnom je puno više: knjiga koja govori o tome kako ljudski operativni sustav omogućuje svakoj tvrtki da dobije najbolje odluke od svoje radne snage. Jasno napisana, utemeljena na dokazima, s praktičnim vodičem I uvjerljivom filozofijom, knjiga POSLOVNA PRAVILA! treba vladati svijetom rada.”
Jefrey Pfeffer, autor knjige B.S. vodstva: Spašavanje radnih mjesta i karijera – jedna po jedna istina

„POSLOVNA PRAVILA! iznenađujuća je, nekonvencionalna knjiga, koja je obvezna literatura za svakoga tko traži posao u području tehnologije i za svakog poduzetnika koji je u potrazi za novim modelima inovativnog razmišljanja.”
Peter H. Diamandis, predsjednik organizacije XPRIZE; bivši predsjednik institucije Singularity

„Odličan pogled na upravljanje ljudima u Googelu. Spretan spoj istraživanja i prakse, koji je pun praktičnih savjeta. Ovo je nužna knjiga za sve menadžere koji upravljaju ljudima.”
Robert I. Sutton i Hayagreeva Rao, koautori Dijeljenja izvrsnosti

„Kao tvrtka koja je poznata po propitkivanju pretpostavki, ne bi trebalo iznenaditi to što je Google razvio jedinstven i potpuno učinkovit pristup kulturi, talentu i vodstvu. Knjiga POSLOVNA PRAVILA! zasjenila je brojne priznate prakse ljudskih potencijala te postala nova biblija za upravljanje talentima u modernim vremenima.
Tim Brown, predsjednik tvrtke IDEO

Kratki sadržaj:

 • Predgovor: Noćna mora savjetnika
 • Retrospektiva kreiranja savršena Googleova životopisa
 • Zašto ćete i vi moći primijeniti Googleova pravila
 • Iznenađujuća (i nevjerojatno uspješna) mjesta koja rade baš kao što i mi radimo
 • Postavljanje temelja: Kao što su Larry i Sergey postavili temelje za odnos Googlea prema svojim zaposlenicima, i vi možete postaviti temelje za život i rad svoga tima.
 • „Kultura pojede strategiju za doručak”: Ako ljudima date slobodu, oni će vas zadiviti
 • Jezero Wobegon, mjesto gdje su svi novozaposleni iznad prosjeka; Zašto je zapošljavanje najvažnija aktivnost u svakoj organizaciji
 • U potrazi za najboljima: Razvoj Googleova „samoobnavljajućeg stroja za talente”
 • Ne vjerujte predosjećaju: Zašto nas instinkti sprječavaju u vođenju kvalitetnih intervjua te što možemo učiniti kako bismo uspješnije zapošljavali
 • Neka stanari upravljaju azilom: Oduzmite moć menadžerima i vjerujte svojim ljudima da mogu upravljati poslom
 • Zašto svi mrze upravljanje učinkom i što smo mi odlučili učiniti u vezi s tim: Unaprijedite učinak usmjeravajući se na osobni rast umjesto na ocjenjivanje i nagrađivanje
 • Dva kraja: Najveće su prilike u vašim najgorim i najboljim zaposlenicima
 • Izgradnja organizacije koja uči: Vaši najbolji predavači već rade za vas… Dopustite im da podučavaju!
 • Budite nepravedni kad su u pitanju plaće: Zašto je u redu da dvoje ljudi koji rade isti posao prima posve različite plaće
 • Najbolje stvari u životu su besplatne (ili gotovo besplatne): Većinu Googleovih programa za ljude može kopirati bilo tko
 • Gurkajte… puno: Mali signali mogu prouzrokovati velike promjene ponašanja. Kako jedan e-mail može povećati produktivnost za 25%
 • Nije sve divno i krasno: Najveće pogreške Googlea vezane uz ljude i što možete napraviti da ih izbjegnete
 • Što možete činiti već od sutra: Deset koraka za transformiranje svoga tima i radnog mjesta

 

O autoru:

Laszlo Bock vodi Googleovo upravljanje zaposlenicima, što uključuje sva područja povezana s privlačenjem, razvojem i zadržavanjem „Googlera”, kojih ima preko 50.000 u 70 ureda širom svijeta. Tijekom Laszlova upravljanja, Google je prepoznat više od 100 puta kao izuzetan poslodavac, što uključuje i osvajanje naziva „Broj jedan – najbolja tvrtka za rad u Sjedinjenim Američkim Državama i 16 drugih zemalja”, „Poslodavac raznolikosti broj jedan”, najbolja tvrtka za žene u tehnologiji, a ocijenjen je i kao besprijekoran od strane kampanje za ljudska prava.

 

POSLOVNA PRAVILA! nudi praktične korake koje možete primijeniti već od sutra. Pročitajte ovu nekonvencionalnu knjigu koja će osvježiti vaš pristup vođenju tima i poslovanju. Pružite svom timu priliku da procvjeta, a vašem poslovanju da ostvari vrhunske rezultate. Knjiga POSLOVNA PRAVILA! čeka vas s ključem za uspjeh u modernom svijetu rada!

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “POSLOVNA PRAVILA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart