-29%

PREOPTEREĆENJE

Original price was: 78.00KM.Current price is: 55.00KM.

Autor/i: Erin L. Kelly, Phyllis Moen
ISBN: 978-953-246-489-4
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 2022.
Opće informacije: Meki uvez, 336 str., 15,6 cm x 23,5 cm
Jezik: Hrvatski jezik

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

KAKO SU DOBRI POSLOVI POSTALI LOŠI I ŠTO MOŽEMO UČINITI U VEZI S TIM

Zašto previše posla i premalo vremena šteti radnicima i tvrtkama – i kako dokazani redizajn radnog mjesta može biti od koristi zaposlenicima i poslovnom rezultatu

Današnji načini rada ne funkcioniraju – čak ni za profesionalce na „dobrim” poslovima. Odgovarajući na globalnu konkurenciju i pritisak financijskih tržišta, tvrtke traže od zaposlenika da učine više s manje, čak i kad nove tehnologije omogućuju obavljanje posla 24 sata dnevno. U Preopterećenju, Erin Kelly i Phyllis Moen dokumentiraju kako to novo intenziviranje rada stvara kronični stres, što dovodi do izgaranja, iscrpljivanja i neuspješnog obavljanja posla. „Fleksibilne” radne politike i korporativni govori o „ravnoteži između posla i života” ne približavaju se rješavanju problema. Ali ova nezdrava i neodrživa situacija može se promijeniti, a Preopterećenje pokazuje kako.

Oslanjajući se na petogodišnje istraživanje, uključujući stotine intervjua sa zaposlenicima i menadžerima, Kelly i Moen pričaju priču o velikom eksperimentu koji su pomogle osmisliti i implementirati u tvrtku s liste Fortune 500. Tvrtka je usvojila kreativni i praktični redizajn rada, što je radnicima dalo veću kontrolu nad time kako i gdje rade i potaknulo menadžere da ocjenjuju učinak na nove načine. Rezultat? Zdravlje, dobrobit i sposobnost zaposlenika da upravljaju svojim osobnim i poslovnim životom poboljšali su se, dok je tvrtka imala koristi od većeg zadovoljstva i manjeg broja odlazaka zaposlenika. I, kako Kelly i Moen pokazuju, takve promjene mogu – i trebaju – biti napravljene u velikim razmjerima.

Dajući savjete o načinima na koje zaposlenici, menadžeri i korporativni vođe mogu preispitati i riješiti jedan od današnjih najozbiljnijih problema na radnom mjestu, Preopterećenje je inspirativna priča o tome kako bi promišljanje i redizajn rada mogli promijeniti naše živote i tvrtke.

Kratki sadržaj:

 1. PROBLEM
 • Stara pravila, nove vrijednosti
 • Preopterećenje
 • Kako smo došli do ovoga i zašto je to važno
 1. POTENCIJALNO RJEŠENJE
 • Redizajn rada s dvostrukim ciljem: razumijevanje STAR-a unutar TOMO-a
 • Posljedice redizajna rada na poslovanje
 • Prednosti redizajna poslovanja za zdravlje, dobrobit i privatni život
 1. POGLED U BUDUĆNOST
 • Dva koraka naprijed, jedan natrag
 • Stvaranje razumnih i održivih poslova

 

 • Pregled softverskih razvojnih procesa i poslova
 • Metodologija i razmišljanja o korporacijskom terenskom radu
 • Ideje za djelovanje

 

Preporuke i recenzije:

“Uz živopisno pripovijedanje, dvije eminentne istraživačice objašnjavaju svoje eksperimenta o fleksibilnosti radnog mjesta i zaključuju da nam sada nije potrebno povezivanje profesionalnog i poslovnog života, već oslobađanje od prekomjernog rada – i da je to dobitna kombinacija za poslodavce i zaposlenike.”

– JOAN WILLIAMS, suautorica knjige What Works for Women at Work

 

“Preopterećenje ide dalje od većine knjiga koje govore o tome kako radnici balansiraju između raznih dijelova svog života ili magično pronalaze više vremena kako bi sve zajedno uklopili. Kelly i Moen zadiru u srž problema: zastarjeli i neodrživi nacrt samog rada. Njihova rješenja su praktična i dokazana; trebala bi se svidjeti svima koji razumiju da istinska inovacija mora ići dalje od proizvoda prema radnom danu i ranom mjestu.”

– ANNE-MARIE SLAUGHTER, CEO, New America

 

“Pritisci da se učini više u premalo vremena mnoge su dobre poslove učinili lošima. Ova inspirativna studija velike IT tvrtke pokazuje kako se rad može promijeniti za stvaranje zdravih i održivih radnih mjesta koja koriste organizacijama, zapolsenicima i njihovim obiteljima.”

– ARNE L. KALLEBERG, autor knjige Precarious Lives: Job Insecurity and Well-Being in Rich Democracies

 

“Kelly and Moen uvjerljivo i sveobuhvatno dokumentiraju da je preopterećenje, a ne sukob posao-obitelj temeljni problem s kojim se danas suočavaju stručnjaci i menadžeri. To je važan zaključak i značajna revalorizacija koja dolazi od znanstvenica koje su pomogle definirati proučavanje odnosa rada i obitelji. Nudeći pronicljiv prikaz učinkovite inovacije na radnom mjestu u borbi protiv preopterećenja, Kelly i Moen oživjele su ljude koje proučavaju, stvarajući potresan portret preopterećenja i napore radnika da izgrade život oko njega.”

– PAMELA STONE, autorica knjige Opting Out? Why Women Really Quit Careers and Head Home

 

O autorima:

ERIN L. KELLY je uvažena Sloan profesorica studija rada i organizacije na MIT Sloan School of Management, članica MIT Instituta za istraživanje rada i zapošljavanja i Inicijative Dobre tvrtke, dobri poslovi.

PHYLLIS MOEN je McKnight Predsjednica Katedre, profesorica sociologije i ravnateljica Centra za život na Sveučilištu Minnesota. Nedavno je objavila i Encore Adulthood: Boomers on the Edge of Risk, Renewal, and Purpose. Knjiga Preopterećenje prikazana je u New York Times magazinu.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “PREOPTEREĆENJE”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart