PRETKLINIČKA ENDODONCIJA

52.00KM

S. Jukić Krmek i suradnici

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

Cilj je suvremene dentalne medicine očuvanje cjelovite denticije i što je moguće više zubi kao funkcijskih i estetskih jedinica. Kada različiti patološki procesi (karijes, trauma, abrazija…) dovedu do bolesti pulpe i ugroze opstanak zuba, doktor dentalne medicine poseže za postupcima kojima se pokušava očuvati njezinu vitalnost ili, ako to nije moguće, spriječiti nastanak periapikalnih bolesti. Ako već postoji periapikalna bolest, postupci su usmjereni prema njezinu izlječenju. Tim dijelom dentalne medicine bavi se posebna grana – endodoncija.

Endodoncija je grana dentalne medicine koja se bavi proučavanjem anatomskog oblika, funkcije, zdravlja, ozljeda i bolesti zubne pulpe i periapikalnog tkiva.

Ovim se udžbenikom želi obuhvatiti gradivo predviđeno planom i programom laboratorijskih vježbi iz Pretkliničke endodoncije, a to su: anamneza, dijagnostika, rdg dijagnostika, izolacija, trepanacijski otvor, instumentacija i irigacija, punjenje korjenskih kanala, revizija punjenja i postendodontska opskrba zuba. Primarni cilj je pripremiti studente za pretkliničke vježbe pružajući im potrebna biološka i tehnološka znanja za svaku proceduru koja se po programu provodi.

 

Meki uvez, 160 str

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “PRETKLINIČKA ENDODONCIJA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart