Dobrodošli u online trgovinu "Naklade Mate"!
-29%

RAČUNALNO RAZMIŠLJANJE

Original price was: 42.00KM.Current price is: 30.00KM.

Autori: Peter J. Denning, Matti Tedre
ISBN: 978-953-246-467-2
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 2021.
Opće informacije: Meki uvez, 270 str., 12,5 cm x 17,5 cm
Jezik: Hrvatski jezik

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

Računalno razmišljanje, napisana od strane istaknutih stručnjaka Petera J. Denninga i Mattija Tedrea, pruža fascinantan uvid u suštinsku razliku između ljudskog i strojnog načina obrade informacija.

Ova knjiga nije rezervirana samo za programere; ona je ključni alat za poticanje kritičkog razmišljanja i razumijevanja tehnološki zasićenog društva u kojem živimo. Duboko ukorijenjena u kibernetičku etiku, ova knjiga podiže svijest o načinu funkcioniranja digitalnih alata u našem svakodnevnom životu. Istovremeno, istražuje izazove kao što su algoritamsko usmjeravanje ponašanja, širenje lažnih vijesti, moć društvenih medija te analize podataka koje oblikuju naše društvene interakcije.

Računalno razmišljanje nije samo ključno za programere, već i za roditelje koji žele razumjeti kako djeca nesmetano koriste digitalni svijet. Ova knjiga pruža sveobuhvatan pregled alata, metoda i epistemologije znanosti koja je nepovratno promijenjena dolaskom računalnog razmišljanja.

Denning i Tedre donose svjež i nadahnjujući pogled na masovno računanje, pružajući nadu u razumijevanju njegove snage i potencijalnih opasnosti. Knjiga postavlja ključna pitanja o oblikovanju računala, softvera i mreža kako bismo maksimizirali koristi i minimalizirali rizike. Ova poučna diskusija postavlja čitatelje u poziciju da sami odgovore na važna pitanja o računalnom razmišljanju.

Autori, Peter J. Denning i Matti Tedre, predstavljaju svoje stručno znanje kao profesori računalnih znanosti na uglednim institucijama, pridonoseći knjizi dubinu, širinu i relevantnost u razumijevanju računalnog razmišljanja. Za roditelje, edukatore i sve znatiželjne umove, ova knjiga je ključna za suočavanje s izazovima digitalnog doba i oblikovanje budućnosti obrazovanja.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “RAČUNALNO RAZMIŠLJANJE”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart