-31%

RAČUNOVODSTVO

Original price was: 159.00KM.Current price is: 110.00KM.

Autor/i: R. F. Meigs, W. B. Meigs
ISBN: 978-953-6070-36-7
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 1999.
Opće informacije: Tvrdi uvez, 1324 str., 21,0 cm x 25,0 cm
Jezik: Hrvatski jezik

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

Otkrijte ključne temelje poslovnog odlučivanja kroz udžbenik koji je postao svjetski prepoznat kao esencijalno štivo za sve ambiciozne studente i stručnjake u svijetu poslovanja – “Računovodstvo”. Ovaj udžbenik nije samo obična zbirka podataka; on je putokaz u svijet računovodstva kao jezika poslovanja, opremljen s alatima koji vam omogućuju da ne samo razumijete, već i aktivno sudjelujete u interpretaciji, analizi i komunikaciji financijskih informacija na strateški važan način.

Kroz teme poput mjerenja poslovne dobiti, završetka računovodstvenog ciklusa, internih kontrola, revizija i upravljanja novčanim transakcijama, ovaj udžbenik pruža sveobuhvatan pregled ključnih koncepta i praksi suvremenog računovodstva. Živopisno ilustrirajući koncepte poput partnerstava, poreza na dobit i ulaganja u korporacijske vrijednosne papire, otkriva se kako računovodstvo nije samo suhoparna zbirka pravila, već vitalni alat za informirane poslovne odluke.

Kroz njega ćete naučiti kako efikasno koristiti računovodstvene sustave, upravljati potraživanjima, amortizacijom, te voditi stručne prosudbe s etičkim razmišljanjem kao kormilarima. I ne samo to, udžbenik također uvodi u svijet upravljačkog računovodstva, dajući vam ključne uvide u praćenje i upravljanje financijskim performansama vaše organizacije na putu ka uspjehu.

Budite spremni naći se u prednosti, razvijajući analitičke vještine i duboko razumijevanje računovodstvenih koncepta s ovim vrhunskim udžbenikom. Jer u svijetu poslovanja, pravi temelji su ključni za donošenje informiranih odluka.

 

Kratki sadržaj:

Računovodstvo, jezik poslovanja
Mjerenje poslovne dobiti
Završetak računovodstvenog ciklusa
Računovodstveni sustavi, interna kontrola, revizije
Kontrola novčanih transakcija
Potraživanja od kupaca i potraživanja po vrijednosnim papirima
Postrojenja i oprema, amortizacija, nematerijalna imovina
Partnerstva
Računovodstveni koncepti, stručna prosudba i etičko ponašanje
Ulaganje u korporacijske vrijednosne papire
Porez na dobit i poslovne odluke
Uvod u upravljačko računovodstvo

Otkrijte tajne uspješnog poslovanja kroz jezik računovodstva – ključnog saveznika svake uspješne organizacije. Uđite u svijet poslovnih odluka s pouzdanim vodičem koji će vas osnažiti za izazove i prilike koje donosi suvremeno poslovanje.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “RAČUNOVODSTVO”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart