REČNIK BIZNISA I EKONOMIJE

62.00KM

Autor/i: Branko Ž. Ljutić
ISBN: 978-86-80666-22-8
Izdavač: iLearn d.o.o. Beograd
Godina: 2023.
Opće informacije: Meki uvez, 506 str., 20,0 cm x 20,0 cm
Jezik: Srpski /engleski jezik

Kategorije: ,
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

“Rečnik biznisa i ekonomije: ENGLESKO-SRPSKI I SRPSKO-ENGLESKI” – opsežan, autoritativan i praktičan rječnik, koji vam omogućava da duboko razumijete i shvatite značenje više od 4600 uobičajenih i visoko standardiziranih termina u svijetu suvremenog poslovanja.

Rječnik obuhvaća širok spektar oblasti, uključujući biznis, menadžment, ekonomiju, marketing, organizacijsko ponašanje, poslovnu strategiju, finansijsko odlučivanje, pravo i poreze, suzbijanje pranja novca, ekologiju, korporativno upravljanje, korporativnu društvenu odgovornost, bankarstvo, finansije, fiskalnu ekonomiju i mnoge druge.

Jedinstvena karakteristika ovog rječnika je naglasak na brzom shvaćanju konteksta bez korištenja tehnički nepotrebnog žargona. Svaki termin je detaljno objašnjen kako bi se omogućilo razumjevanje kontekstualnog značenja i praktične primjene. Osnovan je na uobičajenoj upotrebi u profesionalnom svijetu, posebno u SAD-u i drugim zemljama koje prate takve standarde i regulative.

Rječnik je rezultat višedecenijskog rada autora, zasnovan na pitanjima i povratnim informacijama, izvornoj literaturi i regulativi, i aspektima usaglašenosti vodećih regulatornih sistema u oblastima biznisa i ekonomije.

Namijenjen je kako novim pripadnicima profesije u biznisu, finansijama, bankarstvu, računovodstvu i reviziji, tako i iskusnim stručnjacima. Uključuje najpopularnije termine korisne investitorima i preduzetnicima, pokrivajući čak i terminologiju uvedenu tokom tekuće finansijske krize. S abecednim redom, omogućava brzo i lako pronalaženje željenih pojmova.

Pouzdanost i kvalitet ovog rječnika potvrđeni su preporukom Paula Thompsona, direktora Evropske federacije računovođa i revizora za MSP u Briselu, Belgija, koji naglašava da ovaj rječnik treba da se nalazi u svakoj ličnoj i kancelarijskoj biblioteci. Ova referentna knjiga ne samo da definira specifične riječi i fraze, već jasno objašnjava koncepte koji stoje iza njih.

Osim toga, rječnik pokriva oblasti biznisa i menadžmenta, ekonomije, računovodstva i revizije, čineći ga sveobuhvatnim resursom za profesionalce i studente. Autor, Branko Ž. Ljutić, ovlašteni revizor i sertifikovani računovođa iz Crne Gore i Srbije, sa doktoratom i magisterijumom nauka, poseduje bogato iskustvo u korporativnom upravljanju, društvenoj odgovornosti i održivom izvještavanju. On je također direktor novoformiranog Međunarodnog centra za održivo izveštavanje i upravljanje (ICSRG, 2023-)

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “REČNIK BIZNISA I EKONOMIJE”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart