Dobrodošli u online trgovinu "Naklade Mate"!
-28%

SIGNAL I ŠUM

Original price was: 83.00KM.Current price is: 60.00KM.

Autor/i: Nathaniel Read Silver
ISBN: 978-953-246-389-7
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 2019.
Opće informacije: Meki uvez, 568 str., 14,0 cm x 21,0 cm
Jezik: Hrvatski jezik

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

Knjiga “Signal i šum” Nathaniela R. Silvera nas vodi na putovanje kroz fascinantan svijet informacija, tehnologije i znanstvenog napretka.

 

Jeste li ikada razmišljali o tome kako je Gutenbergov tiskarski stroj, iz 1440. godine, započeo pravu revoluciju u informacijskim tehnologijama? Ta izumiteljska eksplozija informacija omogućila je masama pristup znanju, a nedvojbeno je ostavila neizbrisiv trag u našem društvu. Kroz prva tri poglavlja ove knjige, autor nam donosi istraživanje kako su neuspjesi u predviđanjima financijske krize, uspjesi u bejzbolu te politički izazovi oblikovali naše razumijevanje svijeta oko nas.

No, priča ne staje tu. Od četvrtog do sedmog poglavlja, autor nas uvodi u dinamične sustave poput ponašanja atmosfere, pokreta tektonskih ploča, ljudske interakcije i širenja zaraznih bolesti. Svi ovi složeni sustavi iznenađujuće su povezani i istraženi su kroz objektiv nekih od najboljih znanstvenika.

Nadalje, u osmom, devetom i desetom poglavlju, otkrivamo rješenja… Upoznajemo sportskog kladitelja koji koristi Bayesov teorem bolje od mnogih ekonomista ili znanstvenika. Pomoću strogo definiranih pravila šaha i pokera doznajemo kako strogo definirana pravila ovih igara služe kao laboratorij za testiranje vještina predviđanja.

Autor, Nathaniel Read Silver, američki statističar i analitičar bejzbola, donosi nam svoje bogato iskustvo i stručnost u analizi američkih izbora. Osnivač bloga FiveThirtyEight, Silver je svojim radom zaslužio brojne nagrade, a knjiga “Signal i šum” brzo je postala bestseler, osvojivši nagradu Phi Beta Kappa u kategoriji znanosti.

Uđite u svijet “Signala i šuma” i otkrijte kako se informacije stapaju s bukom, kako se tehnologija oblikuje i mijenja, te kako znanstveni napredak utječe na našu percepciju stvarnosti.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “SIGNAL I ŠUM”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart