-30%

SLOBODNA TRGOVINA DANAS

Original price was: 50.00KM.Current price is: 35.00KM.

Autor/i: J. Bhagwati
ISBN: 978 – 953-157-479-0
Izdavač: MASMEDIA
Godina: 2006.
Opće informacije: Tvrdi uvez, 186 str., 24 cm x 15 cm
Jezik: Hrvatski jezik

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

“Slobodna trgovina danas” –  Vodič kroz Svijet Međunarodne Trgovine

Knjigu koja će vam otvoriti oči i proširiti vidike o jednoj od najvažnijih komponenti globalne ekonomije – slobodnoj trgovini. “Slobodna trgovina danas” autoritativno je djelo Jagdisha Bhagwatija, svjetski priznatog stručnjaka za trgovinsku politiku, koje detaljno razmatra složenu tematiku međunarodne trgovine i njezine ključne aspekte.

“Slobodna trgovina danas” fokusira se na otvorenost kao ključnu komponentu dobre politike. Bhagwati naglašava da trgovinu ne treba smatrati prijetnjom, već prilikom za rast i razvoj. No, prijelaz na slobodnu trgovinu zahtijeva pažljivo upravljanje – maksimalna brzina nije uvijek optimalna, što je jasno prikazano na primjeru ruske ekonomske šok terapije.

 

Knjiga je strukturirana u tri dijela:

  1. Suočavanje s konvencionalnim prijetnjama slobodnoj trgovini – Bhagwati analizira zašto slobodna trgovina ponekad nije uvjerljiva i kako se možemo nositi s domaćim i vanjskim tržišnim poremećajima.
  2. Poštena trgovina, raspodjela dohotka i društvena pitanja – Ovaj dio bavi se optužbama protiv slobodne trgovine, njenim utjecajem na okoliš i radne standarde te pitanjem siromaštva.
  3. Postizanje slobodne trgovine: alternativni pristupi – Autor istražuje različite strategije za oslobađanje trgovine, uključujući unilaterizam i preferencijalne trgovinske sporazume.

Iz sadržaja

  • Suočavanje s konvencionalnim prijetnjama slobodnoj trgovini: Analiza tržišnih neuspjeha i ispravljanje domaćih poremećaja.
  • Poštena trgovina, raspodjela dohotka i društvena pitanja: Pitanja okoliša, rada i utjecaj na siromašne zemlje.
  • Postizanje slobodne trgovine: Alternativni pristupi i teorijsko opravdanje različitih strategija.

O autoru

Jagdish Bhagwati je vodeći stručnjak za trgovinsku politiku, savjetnik Ujedinjenih nacija i Svjetske trgovinske organizacije te profesor ekonomije na Sveučilištu Columbia. Autor je ili koautor preko trideset knjiga, uključujući “Protectionism” (1988) i “In Defense of Globalization” (2004).

 

Knjiga “Slobodna trgovina danas” pruža razumijevanje prednosti i izazova slobodne trgovine, čineći je nezaobilaznim vodičem za sve koji žele shvatiti dinamiku globalne ekonomije.

Naručite svoj primjerak danas i pridružite se mnogima koji su već iskoristili ovu priliku za osobni i profesionalni razvoj!

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “SLOBODNA TRGOVINA DANAS”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart