Dobrodošli u online trgovinu "Naklade Mate"!

SPORTSKA KARDIOLOGIJA

97.00KM

Zdravko Babić, Hrvoje Pintarić, Marjeta Mišigoj-Duraković, Davor Miličić i suradnici

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

Kardiologija sporta, tjelesne i radne aktivnosti

 

Udžbenik ima multidisciplinarni pristup kardiologiji sporta, tjelesne  i radne aktivnosti u kojem se pregledno i detaljno obrađuje fiziologija vježbanja i tjelesne aktivnosti, te patofiziologija, etiologija i dijagnostika kliničkih entiteta iz kardiologije sporta. Sveobuhvatno su prikazani koristi i rizici vježbanja i tjelesne aktivnosti uopće, procjena funkcionalnog statusa i građe u svrhu utvrđivanja radne i sportske aktivnosti. Temeljito su opisane specifičnosti i važnost kardiološkog pregleda u sportskoj kardiologiji, postupci funkcionalne dijagnostike i procjene kardiovaskularnog rizika u sportaša, što je od velike važnosti za svakodnevni rad svih stručnjaka koji rade sa sportašima i rekreativcima.

 

U udžbeniku su opisani razni aspekti rekreativne tjelesne aktivnosti kako u zdravih sportaša rekreativaca, tako i onih s kardiovaskularnim bolestima ili rizičnim čimbenicima za njihov nastanak. Obrađena je radna sposobnost i rehabilitacija kardiovaskularnih bolesnika s aritmijama i zatajivanjem srca, koronarnom bolešću i nakon kardioloških zahvata.

 

Udžbenik je namijenjen studentima dodiplomskog i doktorskog studija kineziološkog fakulteta, studentima dodiplomskog studija i poslijediplomskih studija medicinskog fakulteta, kao i svima ostalima koji sudjeluju u trenažnom procesu, natjecanju i zdravstvenoj zaštiti sportaša i rekreativaca.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “SPORTSKA KARDIOLOGIJA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart