Dobrodošli u online trgovinu "Naklade Mate"!
-19%

STRATEŠKA NABAVA

35.00KM

Branko Žibret

Kategorija:

Nema na zalihi

Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

PUT DO OSTVARENJA MEĐUNARODNE KONKURENTNOSTI!

Koja je uloga nabave u današnjim tvrtkama, koliko se ta uloga promijenila posljednjih godina, je li nabava strateški važna, koji su najrelevantniji organizacijski koncepti… U knjizi pred vama nastojat ćemo pronaći odgovore na ova i mnoga druga pitanja. Odgovori su prije svega namijenjeni hrvatskim menadžerima, ali menadžerima drugih zemalja, da bi poboljšali konkurentske pozicije svojih tvrtki korištenjem nabavne funkcije. Uloga nabave promijenila se u posljednjih dvadeset godina. U početku osamdesetih godina dvadesetoga stoljeća nabavni troškovi činili su 40% ukupnih rashoda tvrtke, danas su oni na razini 60% ukupnih rashoda.

Kratak sadržaj:

Predgovor autora i urednika
Predgovor
Uvod
Nabava kao strateška funkcija
Nabava je postala strateška funkcija,Efektivne strategije za nabavu s rezanjem troškova, Uspješnost nabave seže dalje od pukog rezanja cijena – uspješnost upravljanja mrežom   dobavljača – ključni je element uspjeha, Koje konkretne rezultate možemo očekivati od inicijativa u nabavi)
Suvremena organzacija funkcije nabave
Glavna načela nabave, Stvaranje vrijednosti kao pokretač organizacijskog modela, Kako proces nabave definira organizacijski model, Model upravljanja nabavom, Mjerenje uspješnosti inaplaćivanje, Potpora sistemu i upravljanje talentom)
Specifična područja nabave u praksi
Nabava IT opreme i usluga, Nabava marketinških usluga i medijskog prostora,Nabava u logistici, Budućnost nabave – tehnologija i e-nabava, Nabava u javnom sektoru, pr. Austrije)
Najbolje prakse nabave u hrvatskim tvrtkama
Nabava u prehrambenoj industriji, Implementacija multifunkcionalnih uređaja – uštede i povećanje  funkcionalnosti, Nabava u prehrambenoj ind., Nabava u industriji građevnog materijala – Nexe grupa)
Autori, popis literature i izvori

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “STRATEŠKA NABAVA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart