-28%

UČINKOVITI ODNOSI S JAVNOŠĆU

Original price was: 97.00KM.Current price is: 70.00KM.

Autori: Scott M. Cutlip, Allen H. Center, Glen M. Broom
ISBN: 978-953-246-101-5
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 2010.
Opće informacije: Meki uvez, 608 str., 17,0 cm x 23,0 cm
Jezik: Hrvatski jezik

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

10. izdanje

NAJPOZNATIJI SVJETSKI UDŽBENIK ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU!

Počevši od svog prvog izdanja 1952. godine, udžbenik Učinkoviti odnosi s javnošću (Effective Public Relations – EPR), uvodio je teoriju i načela odnosa s javnošću, školovao djelatnike koji su se bavili tim pozivom i služio im kao referentno djelo širom svijeta. Ovo deseto izdanje upotpunjuje šest desetljeća unapređivanja odnosa s javnošću prema profesionalnom statusu.

Učinkoviti odnosi s javnošću je knjiga koju najčešće koriste oni koji se pripremaju za akreditacijske ispite, koja se najčešće citira u literaturi o odnosima s javnošću, koju se najšire koristi diljem svijeta na engleskom, i koja se najviše prevodi za potrebe studiranja. U dobrom ste društvu kad koristite ovu knjigu u pripremi za uzbudljivu i zahvalnu karijeru.

Što ćete naučiti pomoću desetog izdanja ove knjige?
• Naučit ćete temeljne pojmove potrebne za razumijevanje što jesu i što nisu odnosi s javnošću, te kako je ta djelatnost evoluirala do današnje prakse.
• Naučit ćete vrijednosti, teoriju, načela i proces upravljanja koji usmjeravaju praksu odnosa s javnošću.
• Dobit ćete ažurirane informacije i čitati ključne primjere, što će vam pomoći da razumijete suvremenu praksu odnosa s javnošću u mnogim raznolikim ambijentima.

Svako poglavlje započinje vodičem u kojem su naznačeni posebni ciljevi učenja što će vam pomoći u fokusiranju na čitanje i svladavanju materijala.

“Uostalom, upravo su Cutlip i Center, više nego itko drugi, dali nama koji smo dolutali u ovu profesiju iz novinarstva i drugih zanimanja osjećaj važnosti i legitimnosti kod provedbe našeg usvojenog poziva.”
S. H. Baer

„Cutlip, Center i Broom” … (je) standard u odnosu na kojeg se vrednuje sve osnovne udžbenike o odnosima s javnošću.
D. K. Wright

 

Kratki sadržaj:

Pojam, djelatnici, kontekst i podrijetlo:
Uvod u suvremene odnose s javnošću, Djelatnici za odnose s javnošću, Organizacijski ambijenti, Povijesni razvoj
Temelji:
Profesionalizam i etika, Pravna pitanja, Teorijski temelji, Komunikacija i javno mijenje, Unutarnji odnosi i komunikacija sa zaposlenicima
Proces upravljanja:
Određivanje problema u odnosima s javnošću, Planiranje i stvaranje i programa, Poduzimanje akcije i komuniciranje, Ocjenjivanje programa
Praksa:
Odnosi s javnošću poduzeća i gospodarskih grana, Država i poslovi s javnošću, Neprofitne organizacije, udruge po djelatnostima i nevladine organizacije

Od prvog izdanja djela, Scott M. Cutlip i Allen H. Center igraju vodeću igru u profesionalizaciji odnosa s javnošću, a njihova revolucionarna knjiga je učinila odnose s javnošću prihvatljivim predmetom akademskih studija. Glen M. Broom je profesor Emeritus na School of communication pri San Diego State Universityu, u Kaliforniji. Napisao je više od 35 znanstvenih članaka, a za doprinos znanosti je 1986. godine dobio i nagradu „Pathfinder Award” od instituta Institute for Public relations and Education.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “UČINKOVITI ODNOSI S JAVNOŠĆU”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart