-33%

UNIVERZALNA NAČELA DIZAJNA

Original price was: 75.00KM.Current price is: 50.00KM.

Autori: William Lidwell, Kristina Holden, Jill Butler
ISBN: 978-953-246-213-5
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 2014.
Opće informacije: Meki uvez, 216 str., 21,5 cm x 25,5 cm
Jezik: Hrvatski jezik

Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

Univerzalna načela dizajna: Priručnik za razumijevanje, primjenu i unaprjeđenje

 

Ovaj jedinstveni priručnik predstavlja dragocjen izvor znanja za sve dizajnere, inženjere, arhitekte, odnosno za sve one koji žele proširiti i poboljšati svoju stručnost u dizajniranju – bilo da se radi o iskusnim profesionalcima ili onima koji tek ulaze u svijet kreativnosti. Sastoji se od 125 temeljnih načela koja ne samo da oblikuju način na koji gledamo na dizajn, već i pružaju korisne smernice za povećanje korisnosti, percepcije, privlačnosti te donošenje boljih dizajnerskih odluka.

Knjiga pruža sveobuhvatan pregled ključnih dizajnerskih pojmova, spojenih s konkretnim primjerima koji ilustriraju njihovu primjenu u stvarnom svijetu. Bez obzira na disciplinu dizajna – od grafičkog dizajna do arhitekture i dizajna korisničkog sučelja – priručnik služi kao nezaobilazan vodič za sve koji žele proširiti i unaprijediti svoje vještine dizajniranja.

Osnovni elementi teorije dizajna detaljno su razrađeni, istražujući koncepte poput “Pravila 80/20”, “Grupiranja”, “Occamove oštrice”, “Predrasuda o djetinjem izgledu”, “Sličnosti samom sebi” i “Pripovijedanja”. Čitatelji će dobiti dublje razumijevanje 125 ključnih dizajnerskih pojmova koji potiču kritičko razmišljanje.

Osim što pruža jasna objašnjenja dizajnerskih koncepata, knjiga potiče interdisciplinarno razmišljanje, rješavanje problema, inovaciju i razvoj ideja. S bogatim ilustracijama i jednostavnom navigacijom, čitatelji će doživjeti spoj teorije i prakse, što čini ovaj priručnik ne samo informativnim, već i inspirativnim iskustvom.

Kratak sadržaj nudi odgovore na ključna pitanja dizajnerskog procesa:

  • Kako utjecati na percepciju određenog dizajna?
  • Kako pomoći drugima da izvuku pouke iz dizajna?
  • Kako povećati korisnost dizajna?
  • Kako povećati privlačnost dizajna?
  • Kako donositi bolje dizajnerske odluke?

Ova knjiga postaje neizostavan resurs za sve dizajnere, inženjere, arhitekte i sve one koji žele proširiti svoje znanje i usavršiti svoje vještine u području dizajna.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “UNIVERZALNA NAČELA DIZAJNA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart