Dobrodošli u online trgovinu "Naklade Mate"!

UPRAVLJAČKO RAČUNOVODSTVO ZA MENADŽERE

54.00KM

Autor/i: Branko Ž. Ljutić
ISBN: 978-86-80666-25-9
Izdavač: iLearn d.o.o. Beograd
Godina: 2023.
Opće informacije: Meki uvez, 454 str., 16,8 cm x 23,5 cm
Jezik: Srpski jezik

Kategorije: ,
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

“Upravljačko računovodstvo za menadžere” – knjiga koja predstavlja autoritativni vodič zasnovan na Globalnim principima upravljačkog računovodstva, uspostavljenih od strane Američkog instituta sertifikovanih računovođa (AICPA) i Instituta sertifikovanih menadžment računovođa (CIMA) iz Velike Britanije, kao i Međunarodne federacije računovođa (IFAC). Ova knjiga inkorporira modernu teoriju, standarde i praksu u oblasti upravljačkog računovodstva.

Glavni fokus ove knjige je pružiti čitateljima temeljno razumijevanje upravljačkog računovodstva u dinamičnom poslovnom okruženju. Autor postavlja ciljeve koji uključuju usmjeravanje funkcije upravljačkog računovodstva ka budućnosti, povezivanje različitih poslovnih funkcija, pregled vrednosti i kvaliteta najbolje prakse u svijetu, te stvaranje zajedničkog okvira za uspješno povezivanje informacija.

Knjiga je organizirana u šest dijelova, pružajući čitateljima sveobuhvatan pregled temeljnih principa upravljačkog računovodstva:

  1. Uvod u upravljačko računovodstvo
  2. Ponašanje troškova
  3. Opći troškovi – alokacija, raspodela, apsorpcija
  4. Analiza: Trošak – obim – profit
  5. Finansijsko predviđanje i planiranje
  6. Budžeti gotovine

Autor, Branko Ž. Ljutić, je priznat ovlašteni revizor i sertifikovani računovođa sa bogatim iskustvom u oblasti korporativnog upravljanja, finansija i revizije. Njegova stručnost obuhvaća kako teorijski, tako i praktični aspekt upravljačkog računovodstva.

Ova knjiga je neophodno štivo za sve finansijske menadžere, donosioce odluka, studente i profesionalce koji žele unaprijediti svoje razumijevanje i vještine u oblasti upravljačkog računovodstva.

Uz knjigu Upravljačko računovodstvo za menadžere započnite put ka kreiranju vrijednosti u dinamičnom poslovnom okruženju!

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “UPRAVLJAČKO RAČUNOVODSTVO ZA MENADŽERE”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart