-32%

UPRAVLJANJE BANKAMA I FINANCIJSKE USLUGE

Original price was: 125.00KM.Current price is: 85.00KM.

Autor/i: Peter S. Rose, Sylvia C. Hudgins
ISBN: 978-995-806-312-1
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 2015.
Opće informacije: Integralni uvez, 950 str., 21,0 cm x 26,0 cm
Jezik: Hrvatski jezik

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

“Upravljanje bankama i financijske usluge” – osmo izdanje renomiranog udžbenika Menadžment komercijalnih banaka, napisanog od strane stručnjaka S. Rose-a i C. Hudgins-a.

Ova knjiga, koja ulazi u svoje osmo izdanje, pruža dubinsku analizu financijskih usluga i institucija te je oblikovana kako bi čitateljima pomogla u razvoju upravljačkih vještina i suočavanju s kompleksnim izazovima suvremenog financijskog svijeta.

Uvod u knjigu:
Svijet financijskih usluga prolazi kroz ubrzanu transformaciju… Financijska poduzeća postaju sve internacionalnija, suočavajući se s rizicima, regulacijama, tehnologijom i konkurencijom. Udžbenik nudi sveobuhvatan pregled ključnih tema koje bankari i menadžeri financijskih usluga smatraju svojim najvećim izazovima.

Što novo donosi osmo izdanje:
Osmo izdanje istražuje ključne promjene u financijskom sektoru, uključujući napore vlada u spašavanju financijskih institucija, etičke dileme, ulogu Sustava federalnih rezervi u krizama, krizu hipotekarnog tržišta te analizu kreditne krize 2001. – 2008. Povećano prepoznavanje različitih vrsta rizika te istraživanje novih financijskih instrumenata čine ovu knjigu relevantnom i suvremenom.

Sadržaj udžbenika:
1. Uvod u bankarstvo i financijske usluge
2. Financijski izvještaji i uspješnost financijskih poduzeća
3. Tehnike upravljanja rizicima i zaštite od rizika
4. Upravljanje investicijskim portfeljima i likvidnosnim pozicijama financijskih poduzeća
5. Upravljanje izvorima sredstava za financijsko poduzeće
6. Kreditiranje poduzeća i potrošača
7. Upravljanje budućnošću na globalnom tržištu

 

O autorima:

P. S. Rose je profesor emeritus Financija na Texas A&M Universityju gdje je predavao i vodio istraživanja tijekom otprilike 30 godina te je sve do svog nedavnog umirovljenja bio na čelu Blocker Chair of Business Administration. Prije svoje karijere na A&M-u bio je ekonomist u području financija u Sustavu federalnih rezervi. Rose je bio autor i konzultant za različite financijske institucije. Objavio je više od 200 članaka i radova u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Brazilu, Indiji, Meksiku i drugim zemljama.

S. C. Hudgins je profesorica Financija na Old Dominion Universityju u Norfolku, u državi Virginia, gdje predaje kolegije iz područja bankarstva, financijskih institucija te financija poduzeća. Direktorica je programa doktorskog studija na College of Business and Public Administration. Svoj je doktorat stekla na Virginia Techu. Veliki dio njezinog istraživanja usredotočen je na empirijsku analizu banaka i štedionica. Istražuje pitanja koja se odnose na upravljanje financijskim institucijama, njihovu regulaciju i propise.

 

Otkrijte najnovije trendove i ključne aspekte upravljanja bankama i financijskim uslugama kroz ovo osmo izdanje koje donosi svjež uvid u suvremeni financijski svijet.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “UPRAVLJANJE BANKAMA I FINANCIJSKE USLUGE”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart