Upravljanje projektima u građevinarstvu – IV izdanje

160.00KM

Autor/i: Dr Branislav Ivković, dr Željko Popović, dr Zoran Stojadinović
ISBN: 978-86-80996-24-0
Izdavač: CFP Apostrof
Godina: 2021.
Opće informacije: Tvrdi uvez, 906 str., 23,0 cm x 30,0 cm
Jezik: Srpski jezik

Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

Kapitalno djelo građevinske struke UPRAVLJANJE PROJEKTIMA U  GRAĐEVINARSTVU u svom četvrtom izdanju potpisuju dr Branislav Ivković, dr Željko Popović sa novim koautorom u ovom izdanju dr Zoranom Stojadinovićem i timom vrhunskih suradnika.

Prije četvrt vijeka pojavilo se prvo izdanje knjige Upravljanje projektima u građevinarstvu, prvog takvog poduhvata u literaturi na domaćem jeziku, a prije 15 godina osuvremenjeno i dopunjeno treće izdanje obradovalo je mnoge studente i inženjere iz prakse.

Kada su u pitanju kompleksni investicijski projekti, neophodna su tehničko-tehnološka, organizacijska, pravna, ekonomska, informacijska i druga znanja. Vještina njihovog objedinjavanja i usmjeravanja ka ostvarivanju ciljeva projekta naziva se upravljanje projektom (Project Management), a kada je u pitanju realizacija projekata u oblasti građevinarstva – upravljanje projektima u građevinarstvu (Construction Project Management).

Novo, četvrto izdanje, zbog evolucije zakona i propisa kojima se regulira projektiranje i izvođenje radova, značajno je dopunjeno i izmjenjeno u odnosu na treće izdanje iz 2005. godine. Više od polovine  knjige je potpuno promijenjeno. Novo izdanje sadrži i povećan broj ilustrativnih primjera i studija iz prakse, a prvi put se, između ostalog, predstavljaju BIM tehnologije koje u svijetu polako postaju prevladavajuća metodologija za planiranje, praćenje i kontrolu radova na gradilištu.

 

 

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Upravljanje projektima u građevinarstvu – IV izdanje”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart