-18%

UPRAVLJANJE RIZIKOM U POLJOPRIVREDI

Original price was: 55.00KM.Current price is: 45.00KM.

Autori: Mario Njavro, Tatjana Čop
ISBN: 978-953-246-474-0
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 2021.
Opće informacije: Meki uvez, 141 str., 15,0 cm x 23,0 cm
Jezik: Hrvatski jezik

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

“Upravljanje rizikom u poljoprivredi”- knjiga koja je neizostavan izvor znanja o specifičnostima rizika s kojima se susreću poljoprivrednici, pružajući dubinski uvid u strategije upravljanja tim rizicima.

Poljoprivreda, nazvana često “tvornicom na otvorenom”, ističe se svojom osjetljivošću na klimatske uvjete. Knjiga počinje rasvjetljavajući ovu izloženost, naglašavajući rizike povezane s nepredvidivim vremenskim prilikama. Kroz pažljivo istraživanje, čitatelji će otkriti kako nestabilno tržište poljoprivrednih proizvoda može utjecati na dohodak, dok cjenovna promjenjivost i sezonalnost mogu značajno oblikovati poslovne odluke.

Jedan od ključnih fokusa knjige je analiza rizika, teorija odlučivanja i izrada poslovnih modela za upravljanje rizikom. Autori pružaju jasno razumijevanje problema vezanih uz odlučivanje u uvjetima neizvjesnosti, nužnost identifikacije uzroka rizika te analize njihovog utjecaja na poslovanje. Kroz taj proces, čitatelji će naučiti primjenjivati strategije za učinkovito upravljanje rizicima u poljoprivredi.

Knjiga se bavi raznolikim strategijama, od diversifikacije do transfera rizika kroz osiguranje i upravljanje cjenovnim rizikom. Financiranje poljoprivrednih gospodarstava, uz rizike povezane s tim, također je detaljno obrađeno. Autori pridaju važnost globalnim trendovima u agrobiznisu, uključujući klimatske promjene, varijabilnost cijena te efikasan lanac hrane. Također, dotiču se pitanja uloge države i značaja međunarodnih sporazuma za liberalizaciju trgovine poljoprivredno-prehrambenim proizvodima.

Ova knjiga je rezultat predanog rada u nastavi, znanstvenog istraživanja te stručnih doprinosa. Namijenjena je studentima i poduzetnicima u poljoprivredi koji žele razumjeti, predviđati i učinkovito upravljati rizicima s kojima se suočavaju u dinamičnom poljoprivrednom okruženju.

Kupnjom ove knjige iz našeg web shopa, osiguravate si dragocjen resurs za unapređenje vašeg razumijevanja upravljanja rizicima u poljoprivredi.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “UPRAVLJANJE RIZIKOM U POLJOPRIVREDI”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart