-20%

URAVNOTEŽENA TABLICA REZULTATA

Original price was: 75.00KM.Current price is: 60.00KM.

Autori: Robert S. Kaplan, David P. Norton
ISBN: 978-953-246-090-2
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 2010.
Opće informacije: Tvrdi uvez, 322 str., 16,5 cm x 23,9 cm
Jezik: Hrvatski jezik

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

Otkrijte ključ za pretvaranje vaše poslovne strategije u dinamično djelovanje s knjigom “Uravnotežena tablica rezultata: PRETVORITE STRATEGIJU U AKCIJU!”

Kaplan i Norton, vizionari u svijetu poslovnog upravljanja, donose vam knjigu koja će vašu tvrtku povesti s konceptualnih ideja na konkretnu akciju. “Uravnotežena tablica rezultata” nije samo još jedna knjiga o strategiji; to je praktični vodič koji će vam pomoći postaviti dugoročne ciljeve, uskladiti ih s mjerama i inicijativama te ostvariti kontinuirano poboljšanje kroz feedback i učenje.

Sastavljena od četiri ključna dijela, ova knjiga detaljno razmatra procese pretvaranja poslovne vizije u operativnu strategiju, povezivanje ciljeva s mjerama, planiranje inicijativa te uspostavljanje učinkovitog mehanizma povratnih informacija.

Ono što ovu knjigu čini iznimnom jest njezina sposobnost da prenese složene koncepte na razumljiv i pristupačan način. Bez obzira jeste li vlasnik tvrtke, menadžer ili stručnjak za strategiju, jasan raspored i bogatstvo tehničkih detalja olakšat će vam primjenu ovih koncepta u vašem poslovnom okruženju.

Otkrijte:

  • Zašto je “Uravnotežena tablica rezultata” ključna u informacijskom dobu
  • Kako povezati financijsku, potrošačku, internu perspektivu i perspektivu učenja i rasta
  • Korake za usklađivanje vaše strategije odozgo prema dolje
  • Kako postaviti ciljeve, raspodijeliti resurse i provesti inicijative s uspjehom
  • Važnost feedbacka i procesa učenja u postizanju strateških ciljeva

 

Kratki sadržaj:

Mjerenje i Upravljanje u informacijskom dobu
Zbog čega poslovni subjekti trebaju Uravnoteženu tablicu rezultata
Financijska perspektiva
Potrošačka perspektiva
Perspektiva internih poslovnih procesa
Perspektiva učenja i rasta
Povezivanje mjerila Uravnotežene tablice rezultata s Vašom strategija
Struktura i strategija
Postizanje strateškog usklađivanja: Odozgo prema dolje
Ciljevi, preraspodjela resursa, inicijativa i proračuna
Povratna informacija i strateški proces učenja
Provođenje upravljačkog programa Uravnotežene tablice rezultata

 

O autorima:

Robert S. Kaplan je profesor zaklade Baker Foundation na Harvard Business Schoolu i zajedno s Davidom P. Nortonom je osmislio uravnoteženu tablicu rezultata. Prvi put su ovu ideju predstavili 1992. u članku Harvard Business Reviewa, a otad su sustav preuzele mnoge međunarodne kompanije, poput Mobila i Searsa. Prije Harvarda, Kaplan je bio predavač i dekan Tepper School Businessa pri Carnegie Mellon University. 2006. je primio nagradu za životno djelo odsjeka za računovodstvo (Management Accounting Section) Američkog računovodstvenog saveza (American Accounting Association).

David P. Norton je osnivač i upravitelj nekoliko organziacija koje se specijaliziraju za sustave i procesiranje kojima se unapređuje provođenje poslovnih strategija. Dr. Norton je osnovao i izgradio i niz profesionalnih uslužnih tvrtki tijekom svoje karijere, a svaka se koncentrirala na najvažnija i najaktualnija pitanja iz managementa, i to svega od Managementa informacijskim tehnologijama do strateškog managementa.

 

Otkrijte ključne taktike vodećih svjetskih kompanija za postizanje dugoročnog uspjeha i pretvorite svoju poslovnu strategiju u dinamično djelovanje s knjigom “Uravnotežena tablica rezultata – PRETVORITE STRATEGIJU U AKCIJU!” Pružaći uvid u tajne uspješnog upravljanja, ova knjiga nudi nevjerojatnu priliku za dublje razumijevanje kako stvoriti trajnu vrijednost u vašem poslovanju bez obzira na industriju.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “URAVNOTEŽENA TABLICA REZULTATA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart