-23%

VELIKA IGRA 1856.-1907.

Original price was: 65.00KM.Current price is: 50.00KM.

Autor/i: Evgenij Sergejev
ISBN: 978-995-806-331-2
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 2018.
Opće informacije: Integralni uvez, 530 str., 16,8 cm x 23,5 cm
Jezik: Hrvatski jezik

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

Knjiga “Velika igra: Rusko-britanski odnosi u Središnjoj i Istočnoj Aziji” autora Evgenija Sergejeva – temeljna studija koja istražuje ključne aspekte sukoba i suradnje između Rusije i Velike Britanije u Središnjoj i Istočnoj Aziji tijekom drugog dijela 19. stoljeća, poznatog kao “Velika igra”.

Autor, Evgenij Sergejev, renomirani profesor povijesti i voditelj Centra za sociopolitičke i ekonomske probleme dvadesetog stoljeća pri Institutu za svjetsku povijest Ruske akademije znanosti, pruža dubinski uvid u rusko-britanske odnose koristeći službene dokumente, parlamentarne spise, političke pamflete, memorare te neobjavljene izvore iz raznih arhiva.

“Velika igra” predstavlja ključno djelo koje rasvjetljava geostrateško suparništvo između Britanskog i Ruskog carstva u Središnjoj Aziji. Kroz pet poglavlja i epilog, knjiga pruža sveobuhvatnu analizu razvoja odnosa, od početnih izazova do vrhunca sukoba te strateškog stalata koji je oblikovao povijest regije. Autor istražuje mitove i ispravlja nepreciznosti u našem razumijevanju predindustrijskih društava te njihovog uklapanja u modernu civilizaciju tijekom ove važne epohe.

Sadržaj knjige obuhvaća:

  1. Uvod: Razmatranje anglo-ruskih odnosa u Aziji
  2. Prolog velike igre
  3. Ruski izazov i odgovor Britanije, 1856-1864
  4. Put do Oxusa, 1864-1873
  5. Vrhunac velike igre, 1874-1885
  6. Strateški stalat, 1886-1903
  7. Kraj igre
  8. Epilog

O autoru: Evgenij Sergejev je profesor povijesti s bogatim iskustvom i autorom više knjiga. Pored vlastite akademske pozadine, Sergejev je radio i kao privremeni suradnik na Institutu Kennan pri Centru Wilson.

Ova knjiga je nezaobilazno štivo za sve ljubitelje povijesti, pružajući uvid u kompleksne odnose i događaje koji su oblikovali Središnju i Istočnu Aziju tijekom razdoblja “Velike igre”.

Uz knjigu Velika igra zaronite u fascinantnu prošlost ovih velikih carstava.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “VELIKA IGRA 1856.-1907.”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart