Žurnalizam razarač čovečanstva i novinstvo sa najmanjom merom žurnalizma

30.00KM

Dževad Sulejmanpašić

Kategorija:
Dodaj na popis željenih naslova
Dodaj na popis željenih naslova
Uporedi...

Opis

Diveći se dubini i vizionarstvu autora Dževada Sulejmanpasića, knjiga “Žurnalizam razarač čovečanstva i novinstvo sa najmanjom merom žurnalizma” donosi čitateljima neprocjenjiv uvid u problematiku novinarstva koja i danas odzvanja snažno. Objavljena 1936. godine, ova knjiga ostaje klasično djelo koje transcendirajući vrijeme i dalje izaziva pažnju i potrebu za dubokom refleksijom.

Prvi dio knjige, “ŽURNALIZAM RAZARAČ ČOVEČANSTVA,” istražuje kvantitativne i kvalitativne karakteristike žurnalizma, stavljajući naglasak na moral, religiju, čist um, razvitak psihičkog života, duh, umjetnost i društveni poredak. Autor otkriva kako žurnalizam parazitira na suštinskim vrijednostima, istovremeno razarajući moralne i duhovne temelje društva.

Drugi dio, “NOVINSTVO SA NAJMANJOM MEROM ŽURNALIZMA,” predstavlja autorov prijedlog za moralno i duhovno uređenje novinstva, nudeći zakonske okvire za zaštitu javnih dobara od potencijalnih zloupotreba žurnalizma. U završnoj riječi autor predstavlja svoje zaključke i apeluje na promišljanje o slobodi mišljenja, zakonskim regulativama i odgovornosti novinarstva.

Ova knjiga ne samo da baca svetlo na istorijski kontekst novinarstva već i postavlja temelje za konstruktivnu kritiku suvremenih medijskih praksi. “Žurnalizam razarač čovečanstva i novinstvo sa najmanjom merom žurnalizma” će zaintrigirati sve one koji žele sagledati kritički pogled na ulogu medija u društvu i otvoriti dijalog o moralnom i duhovnom integritetu novinarstva.

Ova knjiga je obavezno štivo za sve koji žele razumjeti korijene i izazove suvremenog novinarstva.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Žurnalizam razarač čovečanstva i novinstvo sa najmanjom merom žurnalizma”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Quick Navigation
×
×

Cart